Ermenistan'da Halk Parlamento Seçimleri İçin Sandık Başında

Ermenistan'da Halk Parlamento Seçimleri İçin Sandık Başında

Ermenistan'da halk, bugünkü parlamento seçimleri için sandık başına gidiyor.

Ermenistan'da yerel saatle sabah 8'de başlayan parlamento seçimleri, akşam 8'e kadar sürecek. 1982 seçim merkezinde oy kullanacak olan Ermenistan vatandaşları, 8 parti ve 1 bloktan oluşan seçeneklerden birini seçecekler. Yaklaşık 2,5 milyon seçmenin bulunduğu Ermenistan'da 131 milletvekili seçilecek.

Mevcut koalisyon hükümetinin ortakları olan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'ın Cumhuriyetçi Partisi ve iş adamı Gagik Çarukyan'ın Müreffeh Ermenistan Partisi'nin bu seçimlerde de başı çekmesi bekleniyor.

Oy kullanmak için eşi ve kızıyla Erivan'daki bir okula giden ve burada oy kullandıktan sonra gazetecilere açıklamada bulunan Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, "Ermeni ilerlemesi için oy verdim. Ne düşündüğüm çok açık: Bugünün, yarının ve ertesi günün sessiz, barışçıl ve hukuka uygun bir şekilde geçmesini istiyorum. Kanımca bu ilerlemenin ana garantisidir" şeklinde konuştu.

647 uluslararası gözlemcinin takip ettiği seçimlerle ilgili olarak şiddet ve yolsuzluk ihtimallerinden korkuluyor. Ülkede 2008 yılında gerçekleşen cumhurbaşkanlığı seçimleri yolsuzluk iddialarına hedef olmuş ve seçim sonrası çıkan olaylarda 2'si polis 10 kişi hayatını kaybetmişti .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile