Ermenistan Dışişleri Bakanı İtalya'da

İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni, Ermenistan Dışişleri Bakanı Eduard Nalbandyan ile görüştü.

Başkent Roma'daki dışişleri bakanlığında, ikili arasında gerçekleşen görüşmeye ilişkin İtalya Dışişleri Bakanlığı'ndan yazılı açıklama yapıldı.
İkilinin görüşmesinin, başta İran ile nükleer müzakereler, Ukrayna'daki kriz, Akdeniz ve Orta Doğu'daki gerginlikler ve önemli uluslararası konularda yaşanan son gelişmeler üzerine görüş alışverişinde bulunmak için bir fırsat olduğu belirtildi.
Gentiloni, konuk bakan Nalbandyan'a ikili ilişkilerin durumundan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, iki halk arasındaki tarihi dostluğun bir gelenek halini aldığını ifade etti.

Açıklamada, İtalyan bakanın görüşmede, Ermenistan'ın reform ve serbestleştirme süreci ile AB ile diyaloğa devam etmesini takdirle karşıladıklarını söylediği kaydedildi.
Roma'nın komşusu Katolik aleminin ruhani merkezlerinden olan Vatikan'daki Aziz Petrus Bazilikası'nda bu Pazar günü Papa Franciscus'un da bizzat katılımıyla yapılacak ayinde hazır bulunmak için bu kente gelen Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan da önceki gün İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella ile görüşmüştü.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile