Ermenistan Meclisi, Macaristan İle İlişkilerini Resmen Dondurdu

Ermenistan Meclisi, Macaristan'da 2004 yılında bir Ermeni subayını öldürmekten ömür boyu hüküm giyen Azeri subayı Ramil Seferov'u ülkesine iade ettiği için Budapeşte ile ilişkilerini resmen dondurdu.

Konuyla ilgili bugün toplanan Ermenistan Meclisi, 1’e karşı 96 oyla bir bildiri kabul etti. Bildiride, Macaristan yönetimi, olaydan direkt sorumlu tutuldu. Macaristan yönetimi kınandı ve bu ülke ile parlamento düzeyindeki resmi ilişkilerin durdurduğu kaydedildi.

Bildiride: “Azerbaycan bu adımıyla bölgesel güvenliği bir kez daha tehlikeye düşürmekte ve Ermeni karşıtı düşmanlık ve nefret ortamını daha da derinleştirmekte. Dağlık Karabağ sorununun barış yoluyla çözümü için müzakere sürecini baltalamakta. AGİT Minsk Grubu eş başkanlarının gerçekleştirdiği çalışmayı başarısız kılmaya yönelik ısrarlı siyasetini bir kez daha ortaya koymaktadır.” denildi.

Ermeni Meclisi bildirisinde sözde Dağlık Karabağ Cumhuriyetinin herhangi bir statüyle Azerbaycan bünyesinde olamayacağına işaret edildi. Ayrıca tüm ülke parlamentoları, Macaristan ve Azerbaycan arasında 31 Ağustos’ta gerçekleştirilen iade işlemini kınamaya davet edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile