Eroğlu: Bazı Mühimmat Patlatılacak, Çevreye Dağılan Bombalar Toplanacak

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, kışladaki patlama sonrası bazı mühimmat ve el bombalarının kontrollü olarak patlatılacağını söyledi.

Eroğlu, çevreye dağılan bombaların ise askeri ekipler tarafından toplanacağını kaydetti.

Bakan Eroğlu, patlamada yaralanan 8 askerin tedavi gördüğü Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’ni ziyareti sonrası açıklamalarda bulundu. Eroğlu, yaralı askerle görüştüğünü; cephanelikte tasnif yapıldığı sırada patlama yaşandığını, ikinci patlamayla askerlerin şehit düştüğünü ve dışarıda bulunan askerlerin yaralandığını anlattıklarını aktardı.

Eroğlu, patlama sonrası etrafa saçılan bombalar konusunda vatandaşları uyarmak istediğini belirtti.

Patlama alanına çok yakın olan yerleşim birimlerine bir kısmı patlamamış el bombası ve mühimmat yayıldığını aktaran Eroğlu, bu konuda dikkatli olunması konusunda uyarılarda bulundu. Eroğlu, mühimmatlara kesinlikle dokunulmamasını isteyerek, yetkililere haber verilmesi gerektiğini kaydetti.

Araziye yayılan el bombalarının toplanması konusunda uzman asker ekiplerin çalışma yaptığını dile getiren Eroğlu, "Kazada evlerinde maddi hasar meydana gelen vatandaşların da maddi hasarları karşılanacak. Maddi zararın önemi yok, 25 canın kaybolması esas yüreğimizi yakan nokta.” ifadesini kullandı.Eroğlu, bazı mühimmat ve el bombalarının kontrollü olarak patlatılacağını da hatırlatarak, "Vatandaşların bu patlatma seslerinden endişe etmelerine gerek yok. Şu anda bölgede herhangi bir risk veya ikinci bir patlama söz konusu değildir.” açıklamasını yaptı.

Şehitlerin kimlik tespitleriyle ilgili çalışmaların devam ettiğini ifade eden Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Patlamanın neticesiyle bazıları parçalanmış. Bunların DNA testlerinden geçmesi gerekiyor. Tüm ekipler burada. Durum belli olduktan sonra karar verilecek. "
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile