Eroğlu, Önemli Açıklamalarda Bulundu
Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi(DEDAŞ) Şanlıurfa İl Müdürü Esin Eroğlu, vatandaşların tükettikleri enerjinin karşılığını zamanında ödememeleri nedeniyle finansal anlamda sıkıntılar yaşadıklarını ve yatırım konusunda yeterli adımları atamadıkları dile getirdi.
Şanlıurfa’dan yayın yapan bir televizyon kanalında programa katılan DEDAŞ Şanlıurfa İl Müdürü Esin Eroğlu, DEDAŞ’ın Temmuz 2013 yılında özelleşmesinin ardından yaptıkları ve yapacakları projeleri hakkında bilgiler verdi. Özelleşmeden önce Şanlıurfa’da yüzde 86 civarında olan Kaçak elektriğin yaptıkları çalışmalar ve denetimlerle yüzde 66 civarına geldiğini ifade eden DEDAŞ İl Müdürü Esin Eroğlu, “Şanlıurfa’da 434 bin civarında abonemiz mevcut. Kaçağın azaltılması veya bitirilmesinin insanın aklında ve yüreğinde biter. Ülke genelinde Şanlıurfa en yüksek kayıp kaçak oranında enerjinin en fazla çekildiği yer. Dicle bölgesinde yer alan diğer illerde kayıp kaçak oranları birbirine yakın seyrederken kayıp kaçak oranı az olan iller çalışmalarına başladı.
En kısa sürede bizlerde daha kaliteli ve kesintisiz elektrik için çalışmaları sürdürüyoruz” dedi
“VATANDAŞLARA ZAMANINDA CEVAPLAR VERİLMEYE BAŞLANDI”
Şanlıurfa ve ilçelerinde sık görülen elektrik kesintilerine ilgili çalışmaların sürdüğünü ifade eden Eroğlu, eski nakil hatlarının değişmesi için çalışmaların sürdüğünü bazı hatlarda ise bakım ve onarım çalışmalarının yapılacağını kaydetti.
Eroğlu, Şanlıurfa’da yaşanan elektrik kesintilerinin nedenleri olarak şebekelerin eski olması olduğunu belirterek, “Şebekemiz yetersiz ama adım adım ilerliyoruz. Vatandaşlara zamanında cevaplar verilmeye başlandı. Şanlıurfa merkez ve ilçelerde Şebekelere olduğundan fazla yükleniyoruz. Bunun sonucunda kesintiler yaşanıyoruz. Biri bizim hatamız diğeri yine bizim hatamız. Geçen yıl 38 milyon lira yatırım yapıldı. 2014 yılında da yatırımlar katlanarak yapılacak. Yavaş ilerliyoruz ama emin adımlarla ilerliyoruz” dedi
“GELECEK NESİLLERE BİR ŞEYLER BIRAKMALIYIZ”
Şanlıurfalı çiftçilerin tarlalarını sulamak için aşırı su kullandığını belirten DEDAŞ Müdürü Eroğlu, “Aşırı sulama olduğu için yer altı suyu tükeniyor. En önemlisi toprağımızı bitiriyoruz. Bunlarla ilgili olarak yetkililer çalışmalarını yapıyorlar. Çiftçileri uyarmak arazide dolaşıyorlar. İsrafın engellenmesi için uyarılarını yapıyorlar. Bunu yapamazsak yarın bu toprakları çocuklarımıza bırakamayacağız. İsraf engellendiği zaman her şey birbirine zincir ile bağlanıyor. Amaç bunu düzgün yapabilmektedir” dedi
“FAİZ AFFI KAMPANYASI SON KEZ YAPILIYOR”
Eroğlu, özelleştirme öncesi alacaklarının gecikme zammını silmek için başlattıkları kampanyaya vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini belirterek, “Borç durumuna göre taksitlendirme kolaylığı da sağlıyoruz. Kampanyamızdan hukuki takibe uğrayarak hakkında icra takibi başlatılmış veya başlatılacak olan dosyaların muhatabı aboneler ile hukuki ve idari takibe uğrayan aboneler de kampanyamızdan yararlanabileceklerdir” dedi.
Eroğlu, 2 bin TL üzerinde borcu olan vatandaşlarla protokol yaparak taksitlendirme ve kredi kartı ile ödeme kolaylığı gibi seçenekler sunduklarını belirterek, bu kampanyanın faiz affı ile ilgili son kampanya olacağını aktardı. Şanlıurfa’da yaşayan vatandaşlara ulaşmak için çeşitli çalışmalar yaptıklarını dile getiren Eroğlu, “Amacımız kampanyamızı Şanlıurfa’nın genelindeki herkese duyurmaktır. Faiz affı vatandaşlarımız için önemli bir fırsattır” diye konuştu.
“TOPLULAŞTIRMA ÇALIŞMALARI TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR”
Sayaçların değiştirilmesi ve sayaçların dışarıya alınması çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğünü ifade eden Eroğlu, elektrik sayaçlarının değiştirilmesi konusunda elektrik dağıtım şirketlerinin yetkili olduğunu belirtti.
Sayaçların değiştirilmesi esnasında abone sahiplerine bilgi verildiğini ifade eden Eroğlu, aboneye haber verilmeden sayaç değiştirmenin de yasal olduğunu aktardı. Abonelere ait eski veya şüpheli sayaç kontrollerinin Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü uzman personelleri tarafından yapıldığını belirten Eroğlu, “Ekiplerimiz sayaçta veya sayaç çevresinde bir olumsuzluk gördüğünde gerekli raporu hazırlıyor ve tutanağını tutuyor. Sayaç DEDAŞ laboratuarında kontrol ediliyor. Bu kontrolü DEDAŞ elemanları yapmıyor. Kontrolü Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü uzman çalışanları yapıyor. Onların da raporları alınarak o doğrultuda kaçak elektrik kullanan vatandaşlara yönelik işlemler başlatılıyor. Yani biz sayaçları keyfi alıp ceza kesmiyoruz. Bizim öyle bir yetkimiz yoktur. Zaten bir usulsüzlük olduğunda devletin dağıtım şirketlerine ağır yaptırımları oluyor” dedi.