Eroğlu: Önerilerimizi Karşı Tarafa İletirken Hristofyas`la Tartıştık

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Rum Yönetimi lideri Dimitris Hristofyas`ın önerilerine karşı Kıbrıs Türk tarafı olarak kendilerinin de Rum tarafına bir takım alternatifler sunduklarını söyledi.

Eroğlu, "Karşılıklı sunduğumuz önerileri ortaya koyarken Hristofyas`la biraz tartıştık." dedi.


Kıbrıs sorununa çözüm bulma amaçlı müzakereler çerçevesinde bir araya gelen KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Rum Yönetimi lideri Dimitris Hristofyas’ın bugünkü görüşmesi saat 14.30 civarında sona erdi. Ara bölgede Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi’nin resmi ikametgahında gerçekleşen görüşme yaklaşık 5 saat sürdü.

Eroğlu, görüşme sonrasında Cumhurbaşkanlığı`nda yaptığı açıklamada mülkiyet konusunda Rum tarafından gelen önerilere karşı Kıbrıs Türk tarafı olarak kendilerininde birtakım öneriler ortaya koyarak biraz tartıştıklarını belirtti.


Yönetim ve Güç Paylaşımı ile ilgili konuları bugünkü görüşmede masaya yatırdıklarını dile getiren Eroğlu, New York zirvesi yaklaştıkça gereğinden fazla konuşamadıklarını, gizlilik ilkesine daha fazla bağlı olmak zorunda kaldıklarını da söyledi.


Geçen görüşmede Ekonomi, Avrupa Birliği (AB) ve İç Güvenlik gibi konularda oldukça fazla ilerleme olduğunu açıkladığını hatırlatan Eroğlu, tıkanıklık bulunan bir-iki konuyu da bugün tekrar ele alarak uzmanların görüşüp bağlaması yönünde karar aldıklarını ifade etti.


Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile