Eroğlu: Rum Tarafına Vereceğimiz Cevaplar Teker Teker Uygulamaya Konulacaktır

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs Türk halkının birinci önceliğinin ambargo ve izolasyonlardan kurtulmak olduğunu söyledi.

Eroğlu, "Rum tarafının uzlaşmaz tavrına vereceğimiz cevaplar, günü geldiğinde teker teker uygulamaya konulacaktır." dedi.

20 Temmuz Barış ve Özgürlük kutlamalarındaki bir etkinlikte konuşan Derviş Eroğlu, Birleşmiş Milletler (BM), Avrupa Birliği (AB) ve Rum tarafına seslendi. Eroğlu, BM'ye Rum tarafının müzakerelerde gösterdiği tutum ile ilgili tespitleri, uluslararası kamuoyu nezdinde de yapması çağrısında bulundu. Cumhurbaşkanı Eroğlu, BM’nin müzakerelerin niçin, nerede tıkandığını açık yüreklilikle ve dürüstçe açıklamasını istedi.BM'nin dürüstçe gerçekleri ortaya koymasının Kıbrıs’ta kalıcı barışın tesisine hizmet edeceğini vurgulayan Eroğlu, “Bize, baş başa görüşmelerde söylediklerinizi cesaretle dünyaya da söyleyiniz. Çok taraflı konferans niçin toplanamamıştır, izah ediniz.” dedi.

EROĞLU'NDAN AB'YE: NİÇİN VERDİĞİNİZ SÖZLERİ TUTMUYORSUNUZ

Avrupa Birliği’ne de bir çağrı yapan Eroğlu, “Verdiğiniz sözleri niçin tutmuyorsunuz? Kıbrıs Türklerine verilen vaatlere ne olmuştur? Kıbrıs Türkleri mağdurdur; niçin mağdur cezalandırılmaktadır?” sorularını sordu ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin Avrupa Birliği “dönem başkanı” olmasının müzakerelere vereceği tahribatı en az düzeyde tutmak için azami gayreti gösterdiklerini kaydetti.

Eroğlu konuşmasında, Barış Harekâtı dönemi Anavatan Başbakanı Bülent Ecevit ile Başbakan Yardımcısı Necmettin Erbakan başta olmak üzere Barış Harekatı’nın planlanmasını ve uygulanmasını sağlayan ancak şu anda aralarında olmayan tüm komutanları, Mehmetçikleri ve Mücahitleri de rahmetle ve minnetle andı.

“MÜZAKERELERDE GELİNEN NOKTANIN YARATTIĞI HAYAL KIRIKLIĞI”

Çok taraflı bir konferans toplanarak bir metin hazırlanması ve referandum öncesi son aşamanın gerçekleşmesi konusunda çağrıda bulunduklarını da dile getiren Eroğlu, Türk tarafının kararlı ve yapıcı tutumu ile Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri tarafından 'son oyun' tabirinin dahi kullanıldığını, ancak gelinen noktanın kendileri için yarattığı hayal kırıklığını ifade etmek durumunda olduğunu söyledi.

Son olarak 1 Temmuz 2012 itibarı ile Avrupa Birliği’nin sekiz yıl önce yaptığı hatanın katmerleştiğinin altını çizen Eroğlu, “Yarım bir devletin, silah zoru ile Türk vatandaşlarını katletmeyi amaç edinmiş hükümetinin sözde başkanlığı, Avrupa Birliğini kuran hayaller ve ideallerle ne denli bağdaşabilir?” diye sordu .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile