Erten 'Sularimiz Kirlenmis Durumda'

Erten 'Sularimiz Kirlenmis Durumda'

DÜZCE – Hacettepe Üniversitesi Egitim Fakültesi Fen ve Matematik Bilimleri Egitimi Bölümü Ögretim Üyesi Prof. Dr. Sinan Erten, günümüzün en büyük sorunlarindan birisinin temiz su kaynagina erisim oldugunu söyledi.

Düzce Üniversitesi Egitim Fakültesi tarafindan düzenlenen “Çevre Dostu Birey Olmak mi? Yeni Bir Gezegen Bulmak mi?” adli program gerçeklestirildi.

Cumhuriyet Konferans Salonu’nda programin davetli konusmacisi Hacettepe Üniversitesi Egitim Fakültesi Fen ve Matematik Bilimleri Egitimi Bölümü Ögretim Üyesi Prof. Dr. Sinan Erten “Çevre Dostu Birey Olmak mi? Yeni Bir Gezegen Bulmak mi?” baslikli bir konferans gerçeklestirdi.

Dünya ve ekosistem hakkinda bilgiler paylasan Sinan Erten, günümüzün en büyük sorunlarindan birisinin temiz su kaynagina erisim oldugunu belirterek, Birlesmis Milletler’in Sürdürülebilir Kalkinma Amaçlari arasinda da temiz su ve su israfinin önemli bir yer tuttugunu ifade etti.

Suyun hayatimizda önemli bir yere sahip oldugunu ve onu korumanin da bir o kadar daha önemli oldugunu vurgulayan Erten, “Yillar önce temiz suya ulasim daha kolaydi, sularimiz içilebilir seviyedeydi ama geldigimiz noktada sularimizin çogu kirlenmis durumdadir. Artik yeralti sularimizi içemiyoruz. Bunun en büyük sebebi ise tarimda kullanilan pestisitler yani tarim ilaçlaridir” seklinde konustu.

Çevre sorunlarinin din, dil ve irk ayrimi yapmadigini dile getiren Erten, “Çevre sorunu herkesi etkiler. Genç, yasli, çocuk demez, eger dünyanin herhangi bir yerinde çevre sorunu varsa, o tüm dünyayi etkiler. Yani çevre sorunu küresel bir sorundur ve küresel ölçekte mücadele edilmesi gerekir. Çevre sorunlarini ortadan kaldirmak bir seçenek olmamali bu bir zorunluluktur. Bu bizim olmazsa olmaz görevlerimiz arasindadi” ifadelerini kullandi.

Herkesi çevre dostu olmaya davet eden Prof. Dr. Sinan Erten’e, konferansin sonunda Doç. Dr. Fahriye Hayirsever tarafindan tesekkür belgesi takdim edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile