Ertuğrul Bağlam: Belediyespor'u yenip 15 günlük arayı huzur içerisinde geçirmek istiyoruz

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçını kazanarak, lige verilecek 15 günlük arayı huzur içinde geçirmek is

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçını kazanarak, lige verilecek 15 günlük arayı huzur içinde geçirmek istediklerini söyledi.

Özlüce Tesisleri'nde antrenman öncesi basın toplantısı düzenleyen Sağlam, yorucu ve tempolu geçen Şampiyonlar Ligi C grubundaki Glasgow Rangers maçının ardından yeniden lige döndüklerini belirtti.

Şampiyonlar Ligi'nde Avrupa Kupaları'nda çok uzun yıllar sonra ilk defa oynayan yeni bir ekip olduklarına dikkat çeken Sağlam, şöyle konuştu:

"Tabi bu bizim açımızdan yeni oynanan bir kulvar gelecek açısından da çok önemli oluyor. Bizim önümüzdeki sezonda Avrupa kupalarında olmamız gerekecek. Bu doğrultuda Türkiye liginde Avrupa kupasına katılan bir Bursaspor olmak zorundayız."

-İYİ MÜCADELE, İYİ FUTBOLLA SAVAŞIMIZ SÜRECEK-

İyi başladıkları Süper Lig'de Gaziantep'ten 3 puan gelmesi halinde 6'da 6 yaptıklarını vurgulayan başarılı teknik direktör, "Kayıpsız gidiyoruz. Çok kolay karşılaşma olmayacak. Karşımızdaki güçlü bir ekip var. Biz olayın bilincindeyiz. Ali Sami Yen'de elimizden geleni yapacağız. 15 günlük lig arasını huzurlu geçirmek için kazanmak isteyeceğiz. Yerimizi sağlamlaştırmak için mücadele edeceğiz. Bizim gibi lider bir takım için çok önemli. İstanbul Belediyespor'a karşı iyi bir mücadele, iyi bir futbolla ligdeki savaşımıza devam edeceğiz." diye konuştu.

-FUTBOLCULARIN İNİŞLİ ÇIKIŞLI OLMASI NORMAL-

Tecrübeli bir çalıştırıcı, bir gazetecinin Şampiyonlar Ligi'nde bazı oyuncuların ön plana çıkmasıyla ilgili bir soruya ise şu yanıtı verdi:

"Ülkemizde maalesef değerlendirmeler anlık yapılıyor. Anlık verilere dayanıyor. Bir gün futbolcu çok iyi oynuyor. Yada kötü oynuyor, iyi kötü yakıştırması yapıyoruz. Bu bizim kültürümüzde var. Bizim futbolculardan ne istediğimiz onların bize ne verdiği önemli. Bir oyuncularımdan gerekli verimi almaya çalışıyoruz. Yoğun bir dönem geçiriyoruz. İnişli çıkışlı olması normal. Zaman zaman sıkıntılar oluyor. 6-7 oyuncunun değiştirilmesi kolay değil insanların biraz daha hoşgörülü olması gerekir."

Rangers maçında sakatlanan Ivan Ergiç'in İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında oynayamayacağını ifade eden Sağlam, Ergiç dışında eksiklerinin bulunmadığını belirtti.

Ertuğrul Sağlam, lige verilecek bir haftalık milli maç döneminde futbolcularına 2 gün izin vereceklerini, çarşamba günü Özlüce Tesisleri'nde toplanarak çalışmalara başlayacaklarını sözlerine ekledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile