ERÜ'de 'TÜBITAK 1004 Programi Deneyim Paylasim Ve Tanitim Töreni

ERÜ'de 'TÜBITAK 1004 Programi Deneyim Paylasim Ve Tanitim Töreni

Erciyes Üniversitesi ile ortak olduklari TÜBITAK 1004 Programi’nda konusan Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Baskani Hüseyin Akay, “Üniversite ve sanayi isbirligine önem veren bir kurulusuz” dedi.



Erciyes Üniversitesi’nin yönetici kurulus oldugu ve 12 kurulusun isbirligiyle gerçeklestirilen ‘Türkiye Tarimsal Üretiminde Küresel Iklim Degisikligine Uyumlu Sürdürülebilir Tarim Teknolojileri Platformunda’ 238 arastirmaci ve 110 bursiyer görev alacak. Erciyes Üniversitesi Senato Salonu’nda düzenlenen TÜBITAK 1004 Programi Yüksek Ileri Teknoloji Platformlari Deneyim Paylasim ve Tanitim Töreni’nde konusan Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Baskani Hüseyin Akay, “Biz Kayseri Seker olarak gerek seker sektöründe gerekse ülkemizin tariminda çiftçi kurulusu olarak önemli bir sirket durumundayiz. 15 bini askin çiftçi ile sözlesmeli tarim yapiyoruz. Bunu yaparken de ayni zamanda bilime çok önem veriyoruz. Bu çerçevede isimizi daha iyi gelistirmek adina önemli hamlelerde yaptik. AR-GE Merkezi’mizi 2014 yilinda kurduk ve bu çerçevede kendi ülkemizin toprak ve iklim sartlarina uygun pancar tohumu gelistirmeyi hedefledik. Bu hedefle de 2018 yilindan itibaren Erciyes Üniversitemizin degerli hocalarindan Prof. Dr. Mehmet Aslan hocamizin rehberliginde bu çalismalarimizi sürdürüyoruz. AR-GE konusunda tek amacimiz pancar tohumu gelistirmek degil, diger ürünlerde de elimizden geldigi kadar gelisim saglayabilmek adina Türkiye’deki pek çok üniversite ile ve hocalarimiz ile de is birligi yapiyoruz. Üniversite sanayi isbirligine önem veren bir kurulusuz. Isimizi saglikli bir sekilde gelistirebilmek için buna ihtiyacimiz var. Degerli hocalarimizin ve özellikle bir arastirma üniversitesi olan Erciyes Üniversite’mizin bilgilerinden yararlanmak çok önemlidir” seklinde konustu.



Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun da, “Yüksek Ögretim Kurumumuz ve Cumhurbaskanligimiz tarafindan ülkemizde 23 tane arastirma üniversitesinin faaliyet göstermesine izin verildi ve Erciyes Üniversitesi de bu üniversitelerden bir tanesi olarak çalismalarini devam ettiriyor. Özellikle TÜBITAK 1004 programi arastirma üniversiteleri arasinda gelistirilen bir proje basligi. Özellikle ileri teknoloji programlari olarak gelistirilen ve burada sadece 1 proje ile basvurabiliyorsunuz. Her basvurulan proje de kabul edilmiyor. Böyle bir platform, bizim burada özellikle bazi ihtisas konularinda eslestirmelerimiz yapildi. Erciyes Üniversitesi olarak gida arzi güvenligi noktasinda yapilan eslestirme çerçevesinde basvurulan bir projenin su anda tanitimini açikliyoruz. Erciyes Üniversitesi her alanda çalismalarina devam ederken, birçok bölümde ciddi çalismalar içerisinde olarak faaliyetlerimizi devam ettiriyoruz” ifadelerini kullandi.

Konusmalarin ardindan Rektör Altun, Hüseyin Akay ve projede yer alan yöneticilere tesekkür belgesi hediye etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile