ERÜ'de 'Türkiye'de Medikal Sektörü Açiklamasi Girisimcilik Ve Devlet Destekleri Semineri' Yapildi

ERÜ'de 'Türkiye'de Medikal Sektörü Açiklamasi Girisimcilik Ve Devlet Destekleri Semineri' Yapildi

Elektrik ve Elektronik Ihracatçilari Birligi tarafindan 2012 yilinda baslatilan Elektrik ve Elektronik Ihracatçilari Birligi (TET) Proje Pazari etkinlikleri çerçevesinde Erciyes Üniversitesinde (ERÜ), "Türkiye’de Medikal Sektörü: Girisimcilik ve Devlet Destekleri Semineri" yapildi.

ERÜ Mühendislik Fakültesinde düzenlenen programa; Türkiye Ilaç ve Tibbi Cihaz Kurumu Daire Baskani Fatih Topuz, Türkiye Saglik Enstitüleri Baskanligi Proje Yönetimi ve Destek Daire Baskani Batuhan Yesilyurt, Repie Girisim Sermayesi Yatirim Fonu AS Yönetim Kurulu Baskani Mehmet Emre Çamlibel, Moderatör Dogan Taskent, akademisyenler ve ögrenciler katildi.

Yapilan programla yeni ürünlerin desteklenmesinde kurumlarin rolünün anlatilacagini söyleyen Türkiye Ilaç ve Tibbi Cihaz Kurumu Daire Baskani Fatih Topuz, “Bugün inovatif ürünler çerçevesinde yer alan saglik ürünlerinin desteklenmesi ile ilgili hususlar, bu çerçevede de Türkiye Ilaç ve Tibbi Cihaz Kurumu ve Saglik Bakanliginin buradaki pozisyonu ve rolüyle ilgili hususlarinda ögrenci arkadaslarimiza bilgilendirme yapmaya çalisacagiz. Elbette globallesen dünyada saglik ürünlerinin çok önem kazandigi bu dönemde birçok ürünün hizli bir sekilde inovatif olarak pazara girebilmesi genç arkadaslarimizin da gayretleri ile mümkün. Burada önemli olan husus, arkadaslarimizin hangi yollari takip etmeleri gerektigini iyi bilmeleri gerektigi. Onun için de regülasyonlari ve desteklerle beraber ürünleri pazara sürmek için yapmalari gerekenleri bilmelerinin gerekliliginin önemli oldugunu düsünüyorum. Konuyla ilgili Türkiye Ilaç ve Tibbi Cihaz Kurumu’muzun internet sayfalarindan, kurumumuzun yetki ve sorumluluk alanlariyla ilgili, tüm ürün gruplariyla ilgili bilgi ve belgelere ulasilmasi mümkün. Web sayfamizi ziyaret etmelerini tavsiye ederim” dedi.

Repie Girisim Sermayesi Yatirim Fonu AS Yönetim Kurulu Baskani Mehmet Emre Çamlibel ise, yatirim yapacaklara fon ararken dikkat etmeleri gerekenler noktasinda bilgilendirmeler yapacagini söyleyerek, “Bu programda; saglik alaninda, saglik teknolojileri üzerine girisimcilik yapmak isteyen insanlara, akademisyenlere, ögrencilere, bilim insanlarina ya da is adamlarina yönelik, onlarin bu yatirimlari ararken ve bu girisimleri yaparken nelere dikkat etmeleri gerektigine dair bir panel yapiyoruz. Ben de burada yatirim tarafini temsil ediyorum. Ögrencilerin ileri ki dönemlerde kuracaklari saglik teknolojileri alanindaki girisimlerde yatirim alirken ne tür fonlara basvurmalari gerektigine dair ve basvurudaki fonlarda neler arayacaklarina dair fikirlerimi paylasacagim kendileriyle. Yatirimi sadece parasal destek olarak görmemeleri, mentörlük beklentisi içerisinde olmalari, daha önce o konularda yatirim yapmis, is kurmus, isletmis insanlarin yönettigi fonlara basvurmalari gerektigi ve bir nebze bankacilik sektöründen ziyade reel sektör kökenli fon yöneticilerine basvurmalari gerektigini önerecegim” ifadelerini kullandi.

Moderatör Dogan Taskent de, “Erciyes Üniversitesine 2016 yilinda gelmistim, ilk basta ve ondan beri de sik sik buradayim. Hem Ar-Ge projelerinde hem de girisimcilik etkinliklerinde çok sik beraber olduk akademisyenlerle ve sizlerle. TET Proje Pazari Türkiye’deki önemli girisimcilik etkinliklerinden bir tanesi. Benim açimdan ülke yararina olan en kritik olanlardan da bir tanesi. 2009 senesinden beri Türkiye’de 64 üniversite ile çalistim. Her birini teker teker gezdim. Onlarin teknoparklarinda 2 bin 500 proje dinledim. Birçogunun da teknoloji transfer ofisinin kurulusunda yer aldim. Türkiye’de teknoloji gelistirmede altyapilari nasil kurariz, girisimciligi nasil destekleriz dedim. Bütün bu gördüklerimin arasinda TET Proje Pazari ve teknoloji bazli çalismalar çok sik görülmüyor. O yüzden de TET Proje Pazari çok çok kritik” diye konustu.



TET Proje Pazari nedir

Elektrik ve Elektronik Ihracatçilari Birliginin 2012 yilinda baslattigi TET Proje Pazari, Üniversite-sanayi is birligi kültürünün yayginlastirilmasi amaciyla; Ar-Ge projesi yapmak isteyen sanayi kuruluslari üniversiteler, Ar-Ge kuruluslari, teknopark çalisanlari ile arastirmacilari bir araya getirerek aralarindaki iletisimi artirmak ve Ar-Ge programlarina basvurulmasina destek olmak için çalisiyor.

Programin sonunda, katilimcilar yatirim yapmak isteyen akademisyen ve ögrencilerin sorularini yanitladi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile