ERÜ Dünya'nin Ilk 100 Üniversitesi Arasinda Yer Aldi

ERÜ Dünya'nin Ilk 100 Üniversitesi Arasinda Yer Aldi

Dünya üniversitelerini çevreye duyarlilik, enerji, atik, ulasim yönetimi ve sürdürülebilirlik alanlarinda degerlendiren UI GreenMetric Dünya Üniversiteleri Siralama Sistemi 2021 yili sonuçlari açiklandi. Erciyes Üniversitesi (ERÜ) 956 üniversitenin siralandigi degerlendirmede dünya üniversiteleri arasinda 99. sirada, Türkiye Üniversiteleri arasinda siralamaya giren 71 üniversite içerisinde 3. sirada, devlet üniversiteleri arasinda ise 2. sirada yer aldi.

Sürdürülebilirlikle ilgili konulara dikkat çekmeyi ve çevre bilinci konusunda küresel farkindalik olusturmayi amaçlayan UI GreenMetric siralamasinda ERÜ; 2021 yili toplam puanini 7175’den 7775’e yükseltirken, Yapi ve Altyapi kategorisinde 1100’den 1225’e, Enerji ve Iklim Degisikligi kategorisinde 1250’den 1400’e, Atik kategorisinde 1200’den 1350’e, Ulasim kategorisinde ise 1375’ten 1425’e, Egitim ve Arastirma kategorisinde ise 1425’ten 1575’e yükseltti.

2010 yilinda Endonezya Üniversitesi tarafindan kurulan UI GreenMetric Siralamasi, üniversitelerin yesil kampüs ve sürdürülebilirlikle ilgili mevcut durumlarini ve politikalarini degerlendirmekte ve dünya çapinda karsilastirmaktadir. UI GreenMetric, üniversite yöneticilerinin ve paydaslarinin ilgisini çekmek suretiyle küresel iklim degisikligi, enerji ve su tasarrufu, atik geri dönüsümü ve yesil ulasim ile mücadeleye daha fazla dikkat gösterilmesini tesvik etmeyi amaçlamaktadir. ERÜ egitim, arastirma ve topluma hizmet boyutlarinda sehrimize ve ülkemize üst düzeyde katki saglamak amaciyla önemli çalismalar yürütmekte ve bu alanda önemli basarilara imza atmaktadir. Bunun yani sira ögrencilerimize ve mensuplarimiza nezih ve yasanilabilir ortamlar sunmak için yesil kampüs, enerji tasarrufu ve çevre dostu uygulamalarin iyilestirilerek yayginlastirilmasi için de önemli faaliyetler yürütülmektedir.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile