Erulder'de Görev Degisimi

Erulder'de Görev Degisimi

Erzurum’da okuyan uluslararasi ögrencilere maddi manevi rehberlik yapmak amaciyla kurulan Erzurum Uluslararasi Ögrenci Derneginde (ERULDER) görev degisimi gerçeklestirildi.

Kuruldugu günden bugüne kadar yüzlerce ögrenceye burs, harç ödemelerinde destek saglayan ERULDER yaptigi olaganüstü genel kurulla yönetimi degistirdi. 2016 yilindan itibaren dernek baskanligini yürüten Ergün halis yapilan olaganüstü genel kurulla yönetimi kurucu baskan olan Ertan Aksakal’a devretti. Dernegin kurucu baskani olan ayni zamanda dernek gönüllülerinden olan Ertan Aksakal’a devir teslim töreninde sehrin önde gelen sivil toplum kuruluslari katildi.

Ayni zamanda Uluslararasi Ögrenci Dernekleri Federasyonundan (UDEF) gelen katilimcilarin da bulundugu kurulda duygu dolu anlar yasandi. Bu zamana kadar yüzlerce ögrenciye burs veren ERULDER, misafir ögrencilere her türlü maddi yardimda bulundu. Harç ödemelerine de destek veren ERULDER, evlerde kalan ögrencilere gida kolisi ve kurban eti dagitarak uluslararasi ögrencilerin gönlüne girmeyi basardi. Haftalik ve aylik egitim programlariyla ögrencilerin kisisel gelisimlerine destek veren ERULDER, sporda ve sanatta da ögrencileri yalniz birakmadi. Yaptigi turnuvalarla ögrencilerin kaynasmasi saglanirken kültürel faaliyetlerle uluslararasi ögrencilerin ülkemizi yakindan tanimalarina imkan saglandi. Her yil onlarca ögrencinin mezuniyet coskusuna ortak olan ERULDER, mezun olan ögrencilerle irtibati koparmamaya özen gösterdi.

Su an onlarca ülkede Erzurum mezunu oldugunu belirten Ertan Aksakal, “Çalismalarimiz artarak devam edecek. Sehrimizde okuyan ihtiyaç sahibi uluslararasi ögrencilere ulasip ihtiyaçlarini gidermek onlara güzel bir rol model olmak en temel görevimiz. Üniversitelerimizde iyi bir egitim aliyorlar bunlara arti olarak bizler de bir seyler yapabilirsek ne mutlu bize. Uluslararasi ögrencilerin Erzurum’da olduklari süre boyunca onlari yalniz birakmamak kisisel gelisimlerine destek olmak için çaba sarf edecegiz. Sehrin dinamikleri ile ortak çalisarak dernegimizi güzel yerlere getirmek taninirligini artirmak için çok çalisacagiz. Ülkeler arasi gönül köprülerini insa etmek gönül cografyasina dokunmak en temel vazifemiz olacaktir” dedi.

Yapilan olaganüstü genel kurul dilek ve temennilerle son buldu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile