Erzin’de Kurulacak Olan Termik Santral Yargıda

Erzin’de Kurulacak Olan Termik Santral Yargıda

Termik Santral Karşıtı ve Çevre Platformu’nun Hatay’ın Erzin ilçesinde kurulması planlanan termik santrale karşı çıkıp konuyu mahkemeye taşımasının ardından, alanın bilirkişi tarafından incelenmesine karar verildi.

Termik Santral Karşıtı ve Çevre Platformu’nun, ilçeye bağlı Aşağı Burnaz Köyü sınırlarında Egemer A.Ş. tarafından kurulacak olan doğalgaz termik santralinin ÇED raporuna itiraz edip, konuyu mahkemeye taşımasının ardından, mahkeme bilirkişi tarafından olay mahallinde keşif yapılması kararı alındı.

Yeşilkent Sulama Kooperatifi’nde bir araya gelen platform üyeleri, 11 Eylül’de yapılacak keşif öncesi ilçe halkını birlik içerisinde santrale karşı çıkmalarını istedi.

Burada konuşan Platform Sözcüsü Necdet Sökmen, “Yaklaşık 3 yıldan kurulmaması için mücadele ettiğimiz doğalgaz termik santralinin ÇED raporuna itirazımız sonucu mahkeme keşif kararı aldı. İlgili heyet 11 Eylül’de inceleme yapıp sonuçları mahkemeye sunacak. Bizler Erzin’de yaşayan vatandaşlar olarak sağlığımızı ve yaşam alanlarımızı tehdit eden termik santrallere karşı sonuna kadar direneceğiz ve mücadelemizi sürdüreceğiz. Doğalgaz termik santrali bölgesinde yapılacak olan keşfe bölge halkını ve yaşam savunucularını bekliyoruz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile