Erzin narenciye festivali yağmura rağmen coşkuyla başladı

Hatay'ın Erzin ilçesinde 1. Uluslararası Erzin Narenciye Kültür ve Sanat Festivali başladı.

Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan açılış törenine yağan ya

Hatay'ın Erzin ilçesinde 1. Uluslararası Erzin Narenciye Kültür ve Sanat Festivali başladı.

Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan açılış törenine yağan yağmura rağmen ilgi oldukça yoğun oldu. İlçede birçok alan narenciye ürünleri ile süslenirken etkinliğe katılanlara taze sıkılmış portakal suyu ikram edildi.

Festivale katılan Kazakistan Bölge Valisi Ercan Üveys Hatay Valisi Celalettin lekesiz ve Erzin Belediye Başkanı Kasım Şimşek'e kazakların yöresel kıyafeti çalpanı hediye etti.

Açılış töreninde konuşan Vali Celalettin lekesiz, Türkiye narenciye üretiminin yüzde 20'sini karşılayan Erzin'in bu festivalle adını dünyaya duyuracağını ifade etti.

Narenciyenin başkenti olarak bilinen ilçede yapılan bu festivalin bir milat olduğunu vurgulayan Vali Lekesiz amaçlarının çiftçinin bin bir zahmetle ürettiği bu ürünü hak ettiği değere kavuşturarak üreticinin ve tüm vatandaşların yüzünü güldürmek olduğunu söyledi.

Erzin'in turuncu renkli bir mandalina kenti olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Kasım Şimşek de "Burada yaşam narenciye üzerine kurgulanmış, hayatın her alanında, aldığımız her nefeste, cebimize giren her kuruşta narenciye var. Bizim için yaşam demek, narenciye demek; narenciye demek, sağlık demektir. Tüm ülkede ve hatta tüm dünyada bilinen ve aranan tat, koku ve kalitenin merkezinde biz varız. İhracatta büyük pay sahibi olmamıza rağmen aynı oranda maalesef bu güne kadar bir isim sahibi, nam sahibi olamadık. Bizlerde başta valimiz ve kaymakamımız ile komite oluşturduk. Sonuçta şu an coşkusunu yaşadığımız bu festivali yapmaya karar verdik. Şimdi görüyoruz ki çok isabetli bir karar vermişiz." dedi.

Hatay Miletvekili Mustafa Öztürk de "Narenciye suyunu önce biz içmeliyiz ki başkasına faydalarını anlatalım." diyerek bu konuda yaşanan eksikliğe dikkat çekti.

Program Devlet Halk Dansları Topluluğu'nun dans gösterisi ile devam etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile