Erzincan 7 Büyüklügünde Deprem Olmasi Muhtemel Iller Arasinda

Erzincan 7 Büyüklügünde Deprem Olmasi Muhtemel Iller Arasinda

Jeoloji Mühendisleri Odasi’nin çalismasina göre Türkiye’de 7 büyüklügünde deprem olma ihtimali bulunan iller belli oldu. Erzincan’da bu iller arasinda yer aldi.

Türkiye’de 7 büyüklügünde deprem olmasi muhtemel yerler belli oldu. Jeoloji Mühendisleri Odasi altindan dogrudan fay hatti geçen 24 ili incelemeye aldi. Jeoloji Mühendisleri Odasi’nin incelemesi Hatay, Konya, Bingöl, Kahramanmaras, Osmaniye, Manisa, Burdur, Balikesir, Aydin, Erzurum, Tokat, Kocaeli, Kayseri, Mugla, Denizli, Eskisehir, Erzincan ve Hakkari gibi sehirleri kapsiyor.

Bunun yani sira, Kütahya, Aksaray ve Sakarya’da da fay hatti üzerine kurulu kentlerin raporlari tamamlanarak Bursa, Izmir ve Bolu için de deprem riski arastirmalari basladi.

Türkiye’nin pek çok sehri aktif fay hatlari üzerinde ve etrafinda yer alirken deprem riski yüksek iller arasinda Marmara Bölgesi, Istanbul ve Izmir ilk sirada yer aliyor. Özellikle de Istanbul’da deprem teyakkuzu ilan edilirken yine Adiyaman, Balikesir, Manisa, Aydin, Denizli ve Tekirdag’da deprem riski yüksek olan iller arasinda yer aliyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile