Erzincan'a Nisanin Ortasinda Kar Sürprizi

Erzincan'a Nisanin Ortasinda Kar Sürprizi

Erzincan’da gece saatlerinden itibaren etkili olan kar yagisi kentin yüksek kesimlerini beyaza bürüdü. Nisan ayinda gelen kar sebebiyle ekipler, yollarda tuzlama ve küreme çalismasi baslatti.

Ahmediye, Sakaltutan ve Kizildag geçitlerinde kar yagisi etkisini sürdürüyor. Kar yagisinin baslamasi ile karayollari ekipleri, yollarda tuzlama ve küreme çalismasi baslatti. Kar yagisinin yüksek kesimlerde aksam saatlerine kadar etkili olmasi beklenirken kent merkezinde ise kuvvetli yagmur yagisi bekleniyor.

Bayburt’tan Erzincan’a gelen bir vatandas ise bu sene kisin bitmek bilmedigini ifade ederek bu ayda gördügü kar yagisini saskinlikla karsiladigini söyledi.



“Kar yagisi devam edecek”

Öte yandan Meteoroloji 12. Bölge Müdürlügünden alinan verilere göre; Bölge genelinde havanin çok bulutlu, aralikli karla karisik yagmurlu ve kar yagisli geçecegi, yagislarin Erzincan, Bayburt ve Erzurum çevrelerinde yer yer kuvvetli olacagi, sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayi görülecegi tahmin ediliyor.

Hava sicakliginin mevsim normallerinin altinda seyredecegi bölgede rüzgâr, bati ve kuzeybatidan hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.

Erzincan ve Bayburt çevrelerinde ögle saatlerine kadar kuvvetli yagislar beklenirken, yagislarin kuvvetli karla karisik yagmur ve yüksek kesimlerde kar seklinde olacagi tahmin ediliyor. Kuvvetli yagislarla birlikte ulasimda aksamalar, su baskini, sel, heyelan, yükseklerde buzlanma ve tipi gibi olumsuzluklara karsi dikkatli ve tedbirli olunmasi hususunda ekipler uyarida bulundu.

“Buzlanma ve don uyarisi”

Bölgede gece ve sabah erken saatlerde buzlanma ve don olayi beklendiginden yasanabilecek olumsuzluklara (buzlanma, don, ulasimda aksamalar vb.) karsi dikkatli ve tedbirli olunmasi gerekmektedir.

“Çig uyarisi”

Bölgemizde yüksek kar örtüsü bulunan egimli dik yamaçlarda çig riski bulundugundan, yetkililerin ve vatandaslarin dikkatli ve tedbirli olmalari gerekmektedir. Sicakliklardaki yükselise bagli olarak yüksek kar örtüsünün oldugu yerlerde, kar erimeleri sebebiyle meydana gelmesi muhtemel heyelan, çig riski ile su baskini gibi olumsuzluklara karsi dikkatli ve tedbirli olunmasi önem arz etmektedir.

“Zirai don uyarisi”

Zirai don tehlikesine karsi tarimsal faaliyetlerle ugrasan vatandaslarimizin dikkatli ve tedbirli olmalari, kendi bölgeleri için meteorolojik rapor ve uyarilari dikkatle takip etmeleri önem arz etmektedir.

Gece en düsük sicakligi, Bayburt’ta 0, Erzurum’da 1, Ardahan’da 3 ve Erzincan’da 4 derece ölçüldü.

Gün içerisinde beklenen en yüksek hava sicakligi ise, Erzincan’da 9, Erzurum’da 6, Ardahan ve Bayburt’ta 4 derece olmasi bekleniyor.

Bölgedeki kayak merkezlerinde en yüksek kar kalinligi; Palandöken Kayak Merkezinde 138, Ergan Kayak Merkezinde ise 93 santimetre olarak kaydedildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile