Edinilen bilgiye göre kent merkezinde esnafı dolaşarak Erzincan Belediyesi'ne ait şehir içi taşımacılığında kullanılan akıllı kartların arka yüzlerine reklam aldığını söyleyen Ç.Ş.(28) iki ayrı işyerinden 600 TL alarak 10 gün sonra kartların geleceğini söyledi. Bir süre sonra durumdan şüphelenen işyeri sahipleri belediyeyi arayarak durumla ilgili bilgi istedi.
Erzincan Belediyesi'nden böyle bir personellerinin olmadığı açıklaması üzerine, işletme sahipleri durumu polise bildirdi. Olayın ardından çalışma başlatan Erzincan Polisi, matbaaları gezerek verilen eşkal üzerinde çalışma yaptı. Kısa süre sonra şüpheliye ulaşan dedektifler şüpheliyi yakalayarak gözaltına alındı. Burada yapılan ilk sorgu sonrası suçunu itiraf ettiği öğrenilen Ç.Ş adli mercilere sevk edildi. Ç.Ş. çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı öğrenildi.
Erzincan'da Akıllı Kart Dolandırıcılığı
Erzincan'da kısa süre önce uygulamaya konulan ve şehir içi taşımacılıkta kullanılan akıllı kart olan Cankart'lara reklam yapacağını söyleyerek esnafı dolandıran 1 kişi yakalandı.



















