Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen tatbikatlar öğrencilerin ilgisi çekiyor. Hafta etkinlikleri dahilinde İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, Türk Telekom Binali Yıldırım İlköğretim Okulu’nda, öğrencilere deprem bilincini aşılamak için deprem tatbikatı düzenledi. Okul zillerinde verilen deprem alarmı ile birlikte öğrenciler hızlı bir şekilde okulu tahliye ettiler. Oldukça heyecanlanan öğrenciler bu heyecanlarını oyuna çevirdiler.
Kısa sürede okulun boşaltılmasının ardından İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, yüksek bir binadan nasıl yaralı kurtarılır gösterisi yaptılar. Halatlar ve sedye yardımıyla ikinci kattan aşağıya indirilen sedye gösterisi öğrenciler tarafından alkışlandı.
Yangına yapılan müdahale çalışmasını da ilgi ile izleyen öğrenciler, daha sonra yangın tüpleri ile alevlere müdahale ederek tatbikata bizzat katılım gösterdiler. Deprem tatbikatında son olarak en kaz altında kalan kişiye ulaşma metotları öğrencilere gösterildi.
Teknik cihazlar ile yapılan gösterinin ardından tatbikat sona erdi.
Erzincan’Da Deprem Tatbikatı
Deprem haftası etkinlikleri Erzincan’da da çeşitli programlar ile kutlanıyor. 1-7 Mart tarihleri arasında kutlanan Deprem haftası dolayısıyla İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, il genelinde ilköğretim ve orta öğretim öğrencilerine yönelik olarak okullarda bir dizi eğitim seminerleri ve tatbikatlar düzenliyor.



















