Erzincan'da Kadin Çiftçilere Fide Destegi

Erzincan'da Kadin Çiftçilere Fide Destegi

Tarim ve Orman Bakanligi tarafindan Erzincan Girisimci Kadinlar Üretim ve Isletim Kooperatifi’ne fide destegi saglandi.

Erzincan’da salçalik domates üretiminin yayginlastirilmasi amaciyla yüzde 75 hibe destegi saglayan Tarim ve Orman Bakanligi, Erzincan Bahçe Kültürleri Arastirma Enstitüsü tarafindan üretilen domates fidelerini kooperatif üyesi bayanlara dagitti.

Erzincan Il Tarim ve Orman Müdürlügü ve Erzincan Bahçe Kültürleri Arastirma Enstitüsü Müdürlügü isbirligi ile gerçeklestirilen projede Erzincan Girisimci Kadinlar Üretim ve Isletim Kooperatifi üyeleri ile Üzümlü ilçesinde yasayan bayan çiftçilere fide destegi saglandi.

Konuyla ilgili bilgi veren Erzincan Tarim ve Orman Il Müdürü Murat Sahin, “Ilimiz genelinde 2021 yilinda 13.300 dekar alanda domates ekimi gerçeklestirilmis ve 127 bin tonluk üretim saglanmistir. Yine il genelinde 3.650 dekar alanda biber ekimi gerçeklestirilmis ve 10.750 ton üretim saglanmistir. Erzincan olarak amacimiz hem sofralik olarak sebze üretimimizi artirmak hem de sanayiye yönelik sebze üretimi gerçeklestirmek olacaktir. Tarim ve Orman Bakanligimiz Bitkisel Üretim Genel Müdürlügünce “Tarim Arazilerinin Kullanimin Etkinlestirilmesi Projesi (TAKEP)” dahilinde Erzincan ilimize %75 Hibeli Kadin Girisimcilerin Gelistirilmesi Projesi ve %75 Üzümlü Küçük Aile Isletmelerine Sebze Fidesi Dagitim Projesi uygun görülmüstür. %75 Hibeli Kadin Girisimcilerin Gelistirilmesi Projesi çerçevesinde Erzincan Girisimci Kadinlar Üretim ve Isletim Kooperatifi’ne üye kadin çiftçilerimizin her birine 2.000 adet olmak üzere toplam 100.000 adet Kamenta F1 domates fidesi (linda-salçalik) dagitimi gerçeklestirilecektir. Proje Bütçemiz toplam 150.000 TL olup çiftçi katkisi 37.500 TL bakanlik katkisi 112.500 TL’dir. %75 Hibeli Üzümlü Küçük Aile Isletmelerine Sebze Fidesi Dagitim Projesi ise çiftçilerimize 100.000 adet domates ve 115.000 adet kapya biber fidesi dagitimi gerçeklestirilecektir. Proje bütçemiz toplam 266.666 TL olup çiftçi katkisi 66.666 TL bakanlik katkisi 200.000 TL’dir. Fidelerin dikiminden hasadina kadar olan süreçte Bitkisel Üretim Bitki Sagligi Sube Müdürlügümüz bayan çiftçilerimize teknik destek saglayacaktir” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile