Erzincan'da Saganak Sele Dönüstü, Bazi Noktalarda Su Baskini Yasandi

Erzincan'da Saganak Sele Dönüstü, Bazi Noktalarda Su Baskini Yasandi

Erzincan’da aksam saatlerinde etkisini artiran saganak yagis sele dönüstü. Bazi noktalarda su baskini yasandi. AFAD Müdürlügü binasina düsen yildirim ise hafif çapli hasara neden oldu.

Meteorolojinin sari uyarida bulundugu Erzincan’da aksam saatlerinde saganak yagis sele dönüstü. Kentin Isikpinar ve Baspinar mahallelerinden geçen dereler gelen selle bazi noktalardan tasti, ev ve eklentilerde su baskinlari yasandi. Erzincan Belediyesi ekiplerinin is makinelerini kullanarak erken müdahalesiyle zararin daha fazla olmasinin önüne geçildi.

Erzincan Valisi Mehmet Makas, belediyenin ilgili ekipleri ile su baskinlarinin yasandigi mahallelerde incelemelerde bulunarak vatandaslara geçmis olsun dileklerini iletti, çalismalari yerinde denetledi.

Isikpinar mahallesinde ev ve bahçesi su baskinindan zarar gören vatandaslarda Gazi Recep Eser, “Dagdan gelen sel evlerimizi, bahçelerimizi basti. Çamurla bogusuyoruz. Önceden de basmisti, bugün yine sel sulari basti. Can kaybi yok sükür ama üzülüyoruz. Meyve, sebze bahçemiz tamamen bozuldu” dedi.

Öte yandan, Erzincan’da Il Afet ve Acil Durum Müdürlügü (AFAD) hizmet binasina yildirim düsmesi sonucu binada küçük çapli hasar olustu. Kentte aksam saatlerinde etkili olan yagis sirasinda Fatih Mahallesi’nde bulunan AFAD Il Müdürlügü binasinin çatisindaki paratonere yildirim isabet etti. Binadan duman çikmasi üzerine olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Gelen itfaiye ve AFAD ekiplerince yapilan incelemede olayda binanin elektrik tesisatinda küçük çapli hasar olustugu belirlendi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile