Erzincan'da Tuz Çalisi Demonstrasyonu Sürüyor

Erzincan'da Tuz Çalisi Demonstrasyonu Sürüyor

Erzincan’da uygulamaya konulan tuz çalisi demonstrasyonu kontrolleri sürüyor. Demonstrasyon çalismasinin olumlu sonuçlanmasi durumunda Erzincan’da meralar tuz çalilariyla bulusacak.

Erzincan Il Tarim ve Orman Müdürlügü Çayir, Mera ve Yem Bitkileri Sube Müdürlügü ile Baspinar Köyü Muhtarligi tarafindan ortaklasa olarak olusturulan tuz çalisi demonstrasyon çalismasi sürüyor. Erzincan Ili Baspinar Mahallesine ait mera alanina deneme sahasi projesi kapsaminda (Atriplex Halimus) Tuz Çalisi bitkisi dikimi yapilmisti. Demonstrasyon sahasinda tuz çalisi bitkilerinin gelisimi yakindan takip ediliyor.

Konuyla ilgili bilgi veren Erzincan Tarim ve Orman Il Müdürü Murat Sahin "Tuz Çalisi bitkisi son yillarda hem hayvanlarin beslenmesinde hem de erozyonun engellenmesinde yogun olarak kullanilmaya basladi.

Erzincan Tarim ve Orman Il Müdürlügü olarak meralarimizin kalitesinin artirilmasi ve hayvanlarimizin kaba yem açiginin giderilmesine katki saglamak üzere Tuz Çalisi bitkisi dikmek suretiyle bir deneme sahasi olusturduk. Demonstrasyon çalismasinin yürütüldügü Baspinar Köyü merasinda yürütülen çalismayi sürekli takip ediyoruz. Demonstrasyon çalismamiz basarili sonuçlanirsa önümüzdeki yillarda tuz çalisi bitkisini diger meralarimizda da yayginlastiracagiz. Amacimiz Erzincan meralarinda hayvanlarin yiyebilecegi ot türü sayisini artirarak meradaki florayi genisletmektir. Böylelikle hayvanlarin ihtiyaç duydugu kaba yemi meralardan karsilamaya çalisacagiz" diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile