Erzincan'da Üretilen Perlit Esasli Kiremit Çatilari Güzel Görünüme Kavusturacak

Erzincan'da Üretilen Perlit Esasli Kiremit Çatilari Güzel Görünüme Kavusturacak

Uzun yillar sonra bu sene ilk kez kara geçen Dogusan Fabrikasinda üretilen perlit esasli kiremidin binalarda kullanimi arttikça çatilar güzel görünüme kavusacak.

AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, Erzincan-Refahiye kara yolu üzerinde bulunan Dogusan A.S’nin kiremit fabrikasinda incelemelerde bulundu. Binali Yildirim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akin Levent, AK Parti Il Baskani Mehmet Cavit Sireci ve beraberindeki heyetle fabrikayi gezen Milletvekili Karaman, Erzincan’in kalkinmasi için de çok önemli oldugunu belirttigi çatilarin saç yerine kiremitten yapilmasi gerektigine dikkat çekti.

Fabrikayi gezdikten sonra gazetecilere açiklamada bulunan AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, “Perlitten kiremit üreten Dogusan’dayiz. Perlit Erzincan’in kalkinmasi için çok önemli maden, malzeme. Mecliste KIT Komisyonunda bu fabrikanin son yillarda zarar ettigi ve kapanmak üzere oldugu söylenince bizde arkadaslarimizla birlikte KIT Komisyonuna müracaat ettik. Ben de üye oldugum için rica ettim bir tavsiye karari alindi. Dediler ki Dogusan ürettigi bu kiremitleri sac yerine bu kiremitleri kullanmak için kamu sektörünün yaptigi binalarin üzerinde kullanacak. Bunun üzerine önce Özellestirme Idaresine gittik dedik ki arkadaslarla biz nasil bir çalisma içerisine girelim. Sonra karar kilindi. Çevre Sehircilik Bakanligina, TOKI’ye, Milli Egitim Bakanligina, birçok kamu binasi yapan kuruluslari ziyaret ettik. Erzincan’in kalkinmasi ülkenin daha saglikli yapida olmasi için kiremit kullanin diyerek onlarda tavsiye kararina uyarak bu sene kiremit kullanmaya basladilar. Ilk defa Dogusan bu yil kara geçti. Binali Yildirim Üniversitemizle de çalisma içerisine girdik. Üniversitemizin hazirladigi raporlari da götürecegiz belediyelere ve diyecegiz ki kiremit daha saglikli. Kiremit kullaniminin artmasi için tavsiyede bulunacagiz.” dedi.

Binali Yildirim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akin Levent’te, “Kiremidin tekrar ülkemizin çatilarina kazandirilmasi için Milletvekilimizin mecliste baslatmis oldugu girisimleri ögrenmis bulunmaktayiz. Bu bizim için çok sevindirici bir haber. Hakikaten sacin yapilarimizin üzerinde çok kötü görünüm verdigini görüyoruz. Bu baglamda da kiremidin hem sivi izolasyonu hem de isi izolasyonu bakimindan hem de dayaniklilik bakimindan üniversitemizde yapilacak AR-GE çalismasi neticesiyle bilimsel yayin yapilmasiyla, bu kiremitlerin saca göre çok daha avantajli oldugunu gösterip insallah daha yaygin sekilde kullanilmasini saglayacagiz” diye konustu.

Dogusan A.S. Genel Müdür vekili Sezgin Polat’ta fabrikalarinda Türkiye’nin degil dünyanin en kaliteli çati kaplama ürününün üretildigini ifade ederek, “Yeterince tanitim yapamadik, yeterince satamadik. Bunun için birçok girisimde bulunduk. Bu yil en iyi sonucu aldik. Bu konuda milletvekilimizin büyük kaki ve destegi oldu. TOKI ve diger kamu kuruluslariyla görüsmeler yaptik. Çati kaplamalarinda kullanilmasi için istisareler yapildi. Ve bunlarin hepsi bir sonuç verdi. Ve su an kiremit, ürünlerimiz satmada neredeyse siparislere yetisemez hale geldik. Bu bizim giderek üretimimizi de yükseltmemize neden oldu. Ve bunun sonucu da gerçekten yillardir zarar eden sirketimizin makûs talihi degiserek 2021 yilinin ilk üç aylik bilançomuz da kar açikladik borsaya. Bunun için milletvekilimize katkilarindan dolayi tesekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile