Erzincan'daki 'Baklava Fiyati' Tartismasinda Biçak Çeken Zanliya 3 Yil 6 Ay Hapis Cezasi

Erzincan’da hirsizlik suçundan 14 yil kesinlesmis cezasi bulunan ve girdigi isyerinde 20 lira karsiligi bir tepsi baklava alamayinca çektigi biçakla yagma suçunu isledigi iddiasiyla yargilanan zanli, 3 yil 6 ay 20 gün hapis cezasina çarptirildi.

1. Agir Ceza Mahkemesindeki durusmaya, sanik Yunus Emre Kilivan, tutuklu bulundugu Erzincan T Tipi Kapali Cezaevi'nden Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi (SEGBIS) araciligiyla katildi.

Mahkemeye esas hakkindaki mütalaasini sunan cumhuriyet savcisi, sanik Kilivan’in müsteki ve tanik beyani degerlendirildiginde "silahli yagma" suçuna tesebbüste bulundugunu belirterek cezalandirilmasini talep etti.

Durusmada söz alan magdur isyeri sahibi H.B, daha önce vermis oldugu ifadesini tekrar ettigini belirterek, "Bana '100 liraya baklava olmaz' dedi. Baklavayi daha ucuza istedi. Olmaz deyince biçak çekip savurdu. Sonra polisi aradim." dedi.

Tanik A.Ö. de, isyerinin önünden geçerken selam vermek için içeriye girdigini belirterek “Sanik içeri girdikten sonra 1 tepsi baklava alacagini söyleyerek fiyatini sordu. Arkadas da 300 lira olacagini söyledi. O da 20 lira verecegini ifade etti. Arkadas olmaz deyince biçak çekerek savurdu. Biçagi elinden alarak polise haber verdik." diye konustu.

Son sözü sorulan sanik Kilivan ise yagma suçunu islemedigini öne sürerek, "Öyle bir sey yaptigimi da düsünmüyorum. Alkollüydüm, o an ne yaptigimi hatirlamiyorum. Ancak kesinlikle yagma yapmadim. Bana 'oglum' diye hitap edince kizdim. Atili suçlamalari kabul etmiyorum." ifadelerini kullandi.

Davayi karara baglayan mahkeme heyeti, sanik Kilivan'a "yagma" suçuna tesebbüsten 3 yil 6 ay 20 gün hapis cezasi verdi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile