Erzincan'dan Gelen Üniversiteliler Raylı İsstem Tesislerini Gezdi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistem Merkezi'ni ziyaret eden Erzincan Üniversitesi Refahiye Meslek Yüksel Okulu Raylı Sistemler Yol ve İletişim Bölümü öğrencileri çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistem Merkezi'ni ziyaret eden Erzincan Üniversitesi Refahiye Meslek Yüksel Okulu Raylı Sistemler Yol ve İletişim Bölümü öğrencileri çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı ve Ulaşım A.Ş. Genel Müdürü Arif Emecen, ulaşımın en gözde mesleklerden biri olacağını söyledi.
Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan tesislerde gerçekleştirilen ziyarette öğrencilere görevliler tarafından raylı sistem araçları, elektrik sistemleri, hat ve binaların özellikleri, araç işletmesi ve bakım atölyeleri hakkında sunum yapıldı, ayrıca bu birimler gezdirilerek öğrencilerin okullarında öğrendiklerini pratikte de görmeleri sağlandı.
Burada öğrencilerle bir süre sohbet eden Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı ve Ulaşım A.Ş. Genel Müdürü Arif Emecen, geleceğin en gözde ulaşım aracının raylı sistemler olacağını söyledi.
Yaklaşık 15 yıldır raylı sistemler üzerinde çalışma yaptıklarını ifade eden Emecen, "Burada bilgi birikimimizi gelen öğrenci arkadaşlarımızla paylaşarak derslerinde öğrendiklerini pekiştirmelerine ve gelecekte çalışacakları sistemleri yakından tanıtmaya gayret ediyoruz. Seçtiğiz bölüm sizler için çok isabetli çünkü raylı sistemlerin gelecekte önü açık" dedi.
Refahiye Meslek Yüksel Okulu Sekreteri Ercan Durak ise Kayseri'de bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek "Öğrencilerimiz burada okullarında öğrendiklerini pratik olarak da görme fırsatı buldular. Bizlere bu imkanı sağlayan belediye görevlilerine çok teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.
Kayseri Raylı Sistem Tesisleri'ni son derece modern bulduklarını ifade eden öğrenciler, "Bizlere bu imkanı sağlayan yetkililere çok teşekkür ediyoruz. Derslerde anlatılanları bulunduğumuz yerde raylı sistem olmaması nedeniyle uygulamaya koyamıyorduk. Burada en azından araç-gereç ve diğer ekipmanları yakından tanıma fırsatı bulduk. Tesisler gerçekten çok etkileyici" dediler.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile