Erzincan'in 59 Köyüne Gece Görüs Ve Yapay Zeka Destekli Kamera Sistemleri Kuruldu

Erzincan'in 59 Köyüne Gece Görüs Ve Yapay Zeka Destekli Kamera Sistemleri Kuruldu

Erzincan Valiligi himayelerinde baslatilan “Huzur Için Erzincan” projesi kapsaminda Erzincan Il Özel Idaresi tarafindan 59 köye gece görüs ve yapay zeka destekli kamera sistemleri kuruldu.

Erzincan Valiligi Sosyal Medya hesabi üzerinden yapilan paylasimda; “ Sizin gözünüz ulaginiz olmaya karaliyiz. Gece, gündüz, uzak, yakin, yaz, kis demeden. Biz her seyden önce sizin huzurunuz ve güvenliginiz için variz. Proje kapsaminda Erzincan il merkezine bagli 59 köyün tamaminda gece görüs ve yapay zeka destekli plato okuma yazilimini içeren kamera sistemi kuruldu. Ilçelerde de kurulum devam ediyor. Teknolojinin tüm imkânlari sizin için görevde. Can Erzincan’da asayis Berkemal” denildi.

Erzincan Merkez Hanci Çiftligi köyü Muhtari Resul Çetin yaptigi konusmasinda; “Köyümüze Valimiz Hamza Aydogdu’nun talimatlari ile proje kapsaminda yillardir bekledigimiz gece görüs ve yapay zekâ destekli plato okuma yazilimini içeren kamera sistemi kuruldu. Valimize çok tesekkür ederiz. Malumunuz köylerimizde ki en büyük sikinti hayvan hirsizliklarina karsi büyük bir önlem alinmis oldu. Bundan dolayi köylülerimiz çok memnun ve kendilerini daha iyi güvende hissediyorlar.” dedi.

Saztepe köyü Muhtari Talat Dogan ise kameralarin takilmasindan dolayi memnuniyetlerini belirterek, “Köyümüze giren çikani görüyoruz, hirsizlik olayi oldugu zaman onu belirleyebiliyor ve buluyoruz. Yola çikan hayvanin kime ait oldugunu görüyoruz, çok güzel bir sistem. Allah devletimizden razi olsun” diye konustu.

Uluköy köyü Muhtari Kenan Okumus da köye kurulan kamera sistemlerinden dolayi tesekkür ederek, “Köyümüzde ki hayvan hirsizliklarina karsi alinabilecek tedbirler açisindan bekledigimiz bir projeydi. Projeyi tamamladiklari ve köyümüze getirdikleri için Valimiz Hamza Aydogdu’ya Vali Yardimcimiz ve Il Genel Meclisi Genel Sekreteri Mehmet Emre Canpolat’a birlik müdürümüze köyüm ve sahsim adina tesekkürlerimi iletiyorum” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile