Erzincan'in 6 Ürünü Daha Cografi Isaret Alma Yolunda

Erzincan'in 6 Ürünü Daha Cografi Isaret Alma Yolunda

Erzincan Valisi Hamza Aydogdu, Erzincan’in cografi isaretli ürünlerine 6 ürünün daha katilmasi için basvuruda bulunduklarini söyledi.

Erzincan’da Türk Mutfagi Haftasi kapsaminda Il Kültür ve Turizm Müdürlügünce Bakir Evinde “Erzincan Kahvaltisi Tanitim” programi düzenlendi.

Programa Vali Hamza Aydogdu, Vali Yardimcilari Mehmet Emre Canpolat, Ömer Özbay, Il Kültür ve Turizm Müdürü Oguzhan Kiliç ve bazi kurum müdürleri katildi.

Programda Erzincan’in cografi isaretli ürünlerine 6 ürünün daha katilmasi için basvuruda bulunduklarini ifade eden Vali Aydogdu, söyle konustu:

“Bu hafta Türk Mutfagi Haftasi. 2 yil önce basladi.

Aslinda bu Cumhurbaskanimizin degerli esleri Emine Erdogan’in baslattigi güzel bir hafta bence. Burada en önemlisi geçmisten bugüne Türk mutfagindaki lezzetlerin simdiki kusaklara tanitilmasi ve dünyaya da bunu yaymamiz. Buradaki asil amaç da cografi isaret almis ürünlerimizin tanitilmasi. Bu bütün Türkiye’de 21- 27 Mayis tarihlerinde Türk mutfaginin bütün güzellikleri sergileniyor. Yurt disina da Ege ve Akdeniz bölgesi mutfaginin ürünleri tanitilacak. Bugün biz de Erzincan’imizda sizlerle beraber mutfagimizi tanitmak için bir sabah kahvalti tertip ettik. Ve cografi isaretli ürünlerimizle sabah kahvaltisi yaptik. Biz ayni zamanda geçen hafta 6 ürünümüz için de cografi isaret alabilmek için müracaat ettik. Bu 6 ürünümüzün birincisi Erzincan yaprak döneri, ikincisi kasefe tatlisi, üçüncüsü tandir ketesi, dördüncüsü tava leblebisi, besincisi lüle baklavasi, altincisi da saki elmasi. Bu 6 ürünümüz için de cografi isaret alabilmek için müracaat ettik. Biz geleneklerimizi, mutfagimizi geçmisten gelen tarihimizi ne kadar yasatirsak, gençlere ne kadar onu tanitirsak ve gelecege tasirsak tarihi de o kadar yasatmis oluruz. Ben öncelikle gösterdiginiz ilgiden dolayi çok tesekkür ediyorum. Ve insallah Türk mutfagini bugün ve yarin tanitmaya, çocuklarimizin, gençlerimizin, hanimefendilerin, mutfaklarimizin yasaminin içinde olmasini saglamak için elimizden gelen bütün gayret ve çabayi gösterecegiz. Bu vesileyle Kültür Turizm Il Müdürümüz Oguzhan Bey’e de, ekibine de ve vali yardimcimiz Emre Bey’e de bu güzel etkinlik için de çok tesekkür ediyorum.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile