Erzincan'in Vazgeçilmez Lezzeti Kesme Kadayif Tatlisi Tescillendi

Erzincan'in Vazgeçilmez Lezzeti Kesme Kadayif Tatlisi Tescillendi

Kesme kadayif üreticisi Fatma Balli: 'Tarihi 1930'lu yillara dayali bir tatli. Ürünümüzün tescillenmesi sehrimiz için çok güzel oldu'

Erzincan'in yöresel tatlilarindan kesme kadayif, Valiligin girisimleriyle cografi isaret belgesi aldi.

Valilikten yapilan açiklamaya göre, cografi isaret belgesi basvurusu yapilan Erzincan kesme kadayifi, Türk Patent ve Marka Kurumunca (TÜRKPATENT) tescillendi.

Açiklamada görüslerine yer verilen Vali Mehmet Makas, Erzincan mutfaginin en önemli tatlilari arasinda yer alan ve patent basvuru süreci tamamlanarak tescil edilen cografi isaretli Erzincan kesme kadayifinin ekonomiye kazandirilmasinda emegi geçenlere tesekkür etti.

Kentte 2006 yilindan itibaren kesme kadayif, yufka ve benzeri ürünlerin imalati yapan bir firmanin sahibi Fatma Balli da AA muhabirine, uzun zamandir Erzincan kesme kadayifi imalati yaptiklarini söyledi.

Balli, kentte yemek çesidinin çok, tatli çesidinin az oldugunu, kesme kadayifin da zahmetle yapildigini belirtti. Fatma Balli, Erzincan kesme kadayifin tescillenmesinin sehrin tanitimina katki sunacagini ifade etti.

Kesme kadayifin ilde yaklasik 90 yildir bilinen lezzet olduguna isaret eden Balli, "Tarihi 1930'lu yillara dayali bir tatli. Ürünümüzün tescillenmesi sehrimiz için çok güzel oldu. Erzincan Valiligi ve Kültür ve Turizm Müdürlügü uzun zamandir cografi isaret almak için ugrasiyordu, çok mutluyuz. Sehrimize hayirli olsun." dedi.

Balli, bir tepsi Erzincan kesme kadayif için 5 su bardagi un, 2 su bardagi süt, 1 su bardagi sivi yag, 2 çorba kasigi yogurt, yarim yemek kasigi aliç sirkesi, 3 yumurta, bir kabartma tozu gerektigini, bu malzemenin karisimiyla yapilan hamurun yaklasik bir saat dinlendirildigini aktardi.

Hamurun ince ve elle kesilmesinin marifet oldugunu anlatan Balli, kesilen kadayif hamurunun tepsiye esit olarak yayilmasinin ardindan üzerine yaklasik 350 gram ceviz ve 500 gram tereyagi döküldügünü belirtti.

Balli bu islemler sonrasi 150 derecede firinda bir saat pisirilen kesme kadayif tatlisinin üzerine ilik serbet dökülerek tüketildigini sözlerine ekledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile