Erzincanlılar Otistik Çocuklar İçin Yürüdü

Türkiye Beyazay Derneği Erzincan Şubesi tarafından otistik çocuklar için düzenlenen yürüyüşe çok sayıda Erzincanlı katıldı.

Erzincan caddelerinde çok sayıda kişi otistik çocuklara dikkat çekmek için yürüdü. Nisan ayının ‘Otizim Farkındalık Ayı’ ilan edilmesinin ardından, Türkiye Beyazay Derneği Erzincan Şubesi'nin girişimleri ve Erzincan Valiliği, Erzincan Belediyesi, Erzincan Üniversitesi, Sağlık Müdürlüğü ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nün desteği ile otizm yürüyüşü düzenlendi.

Fevzi Paşa Caddesi'nden başlayarak Dörtyol'a kadar devam eden yürüyüşe Vali Selman Yenigün, Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Emniyet Müdürü Mustafa Elaman, otistik çocuklar, aileleri ve çok sayıda Erzincanlı yürüdü. Yürüyüş süresince Vali Selman Yenigün, Belediye Başkanı Yüksel Çakır ve Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, otistik çocukların tekerlekli sandalyelerini sürerek, otistik çocuklar ve ailelerine moral verdi. Protokol mensupları ile otistik çocuklar arasında yürüyüş esnasında ilginç diyaloglar yaşandı. Otizme farkındalık oluşturmak için yürüdüklerini ve birçok kuruluşun bu yürüyüşe destek verdiğini ifade eden Vali Selman Yenigün, "Amacımız, zihinsel engelli vatandaşlarımız ve yavrularımızla birlikte olmak, özellikle otizm konusuna dikkati çekmektir. Otizm hastalığı, şüphesiz ki bir rehabilitasyon sürecinden sonra bu fertlerimiz sosyal ilişkilere rahatlıkla girebilecek düzeye geliyorlar. Zihinsel engellilerimizi toplumsal hayata kazandırmak, toplumun içerisinde hepimizin yaşadığı gibi birer fert olarak yaşamalarını temin etmek konusunda devletimizin ve herkesin görevi vardır. Biz de devlet olarak, belediyelerimiz olarak, üniversiteler olarak bu konuya özellikle önem veriyoruz, toplumun tüm kesimlerinin buna gereken önemi verdiği takdirde, zihinsel engelli çocuklarımızın, zihinsel engelli fertlerimizin toplumun normal bireyi olarak toplum içerisinde sosyal yaşantılarını sürdürebileceklerine inanıyoruz." açıklamasında bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile