Erzurum'da Kaçan Kurbanlık Bahçede Sıkıştırılıdı

Yakutiye ilçesinde ipini kopartarak kaçan boğa, belediyenin "Kurban yakalama timi" tarafından bir evin bahçesinde sıkıştırılarak yakalandı.


Aşağı Sanayi Mahallesinde Öztürk Tekin'e ait kurbanlık ipinin kopmasıyla evin bahçesinden kaçınca, Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin "Kurban yakalama timi"nden yardım istendi.

Girdiği bahçenin tel örgü ve duvarla çevrili olması nedeniyle çıkamayan boğa, kendisine müdahale etmeye çalışan ekiplere saldırdı. Korunmak için ağaç ve bahçe duvarı üzerine çıkan görevliler, bulundukları yerden hayvanı uyuşturucu iğne atan silahla vurarak sakinleşmesini sağladı.

Boğa sahibine teslim edildi.

Öte yandan Yunus Emre Mahallesi'nde, kontrol edilemeyen bir boğa da ekipler tarafından uyuşturucu iğneyle sakinleştirdi.

Kurban yakalama timi sorumlusu Osman Sivri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, timin bayram süresince vatandaşa, 24 saat aralıksız hizmet edeceklerini söyledi.

Alo 153 Zabıta Hattını aramaları halinde kısa sürede belirtilen adrese gelebileceklerini ifade eden Sivri, "Bayram süresince sadece kaçan hayvanlara değil, huysuz ve etrafına saldıran kurbanlıklara da müdahale ediyoruz. Vatandaşımız günün 24 saati bize ulaşabilir. Amacımız vatandaşımızın bayramını rahat ve huzurlu geçirmesini sağlamak" dedi.

Timde görevli Mustafa Kınay da boğanın saldırısı sonucu korkudan duvara tırmandığını belirterek, "O anda nasıl olduysa boğa üzerime doğru koşmaya başladı.

Elimde uyuşturucu iğne atan silah olması nedeniyle duvarın üzerine güçlükle çıkabildim. Görev başındayken zaman zaman böyle zorluklarla karşılaşıyoruz. Buda bizim işimizin renkli tarafı" diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile