Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden başarılı bir laparoskopik (kapalı) böbrek ameliyatı

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi (BEAH)'nde böbrek işlev kaybı, şiddetli ağrı, iltihap ve yüksek tansiyon şikayeti olan hastaya başarılı bi

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi (BEAH)'nde böbrek işlev kaybı, şiddetli ağrı, iltihap ve yüksek tansiyon şikayeti olan hastaya başarılı bir laparoskopik (kapalı) böbrek ameliyatı gerçekleştirildi.

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Emre Arpalı ve ekibi, böbrek işlev kaybı, şiddetli ağrı, iltihap ve yüksek tansiyon şikayetiyle Erzurum'un Horasan ilçesinden gelen Zuhal Kaplan (36) isimli hastaya laparoskopik (kapalı) böbrek ameliyatı gerçekleştirerek bir ilke imza attı.

Bölgede, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi hastaneleriyle sınırlı sayıdaki merkezde yapılabilen laparoskopik yöntemin Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ilk defa başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğini belirten Op. Dr. Emre Arpalı, "Klasik ameliyatlarda 10 ile 12 santimlik bir kesiyle ameliyat yapılıyor. Bu da ameliyat sonrası ağrıyla birlikte iş gücü kaybına yol açıyor. Kapalı yöntemde ise 1,5 santimlik 3-4 adet çizikle vücut içine yerleştirilen kameralı sistemler yardımıyla ameliyat gerçekleştiriliyor. Bu ameliyatlar, yüksek maliyet ve ileri teknolojik ekipman gerektirmekle birlikte 1-2 günlük hastanede kalış süresi, ağrısız ve hızlı iyileşme, dikiş izi ve fıtık riskinin kalmaması nedeniyle yüksek hasta memnuniyeti gibi önemli avantajlara sahip." dedi.

Op. Dr. Arpalı ayrıca, kendisine ameliyat esnasında yardım eden Op. Dr. Ömer Onur Çakır, Op. Dr. Adem Tok, Üroloji Kliniği'nde görevli diğer doktor ve sağlık çalışanlarıyla Başhekim Doç Dr. Fazlı Erdoğan'a da teşekkür etti.

BAŞHEKİM ERDOĞAN: AMACIMIZ KALİTELİ BİR EĞİTİM KLİNİĞİ OLUŞTURMAK

Teknik açıdan, cerrahın, kapalı sistem ameliyatlardaki deneyimi ve kabiliyeti ile iyi bir ekiple çalışmasının başarı için önemli olduğunu vurgulayan Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Fazlı Erdoğan ise "İleri teknoloji ve ekipman gerektiren bu tedavileri vatandaşlarımızın hizmetine sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ayrıca, kliniğimizde ancak sayılı sağlık merkezlerinde yapılabilen kapalı sistem böbrek taşı ameliyatı, prostat, mesane ve böbrek kanseri ameliyatları ile kadın idrar kaçırması, mesane, rahim sarkmalarının tedavisi başarılı bir şekilde yapılmaktadır. Diğer tüm birimlerimizde olduğu gibi Üroloji Polikliniği'nde de tüm gayretimiz, kliniğimizin üst düzey üroloji eğitimi almış meslektaşlarımızın yetişeceği bir eğitim kliniği altyapısına ulaşmasıdır." şeklinde konuştu.

Bu arada, BEAH'ta kısa sürede sağlığına kavuşan Zuhal Kaplan ise ameliyatı başarıyla gerçekleştiren Op. Dr. Arpalı ve ekibine teşekkür etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile