Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin ''Erzurum Kültür Yolu'' Projesi

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Kalkınma Bakanlığı'nın cazibe merkezileri projesi arasında değerlendirilen ''Erzurum Kültür Yolu'' projesi için kamulaştırma çalışmalarının başladığını ifade etti.

Küçükler, yaptığı yazılı açıklamada, projenin yaklaşık olarak 33 hektar alanı kapsayacağını bildirdi.

Proje için bir yıl hiç durmadan çalıştıklarını belirten Küçükler, şunları kaydetti:

''Kültür Yolu Projesi ile Erzurum' un kalbine neşter vuruyoruz. 16 büyükşehirden biri olan kentimize dev bir meydan hediye ediyoruz. Kent meydanı Yakutiye Medresesi'nde başlayıp, kalenin doğu yakasında bitecek. Yapılması planlanan meydanın Türkiye'de bir eşi yok. O bölgede tarihi eserler hariç hiçbir bina olmayacak. Erzurumlular parka ve yeşil alana doyacak. Bazı bölgelerde ise modern işyerleri inşa edilecek. 2 yıl sonra Erzurum modern kimliğine kavuşacak.''

Küçükler, Erzurum'un, zengin tarihi bir geçmişinin yanında kültürel birikiminin de büyük bir öneme sahip olduğunu belirterek, ''Bu birikimi ön planda tutarak, aslında içinde yaşadığımız şehrin hakkını da teslim etmiş olacağız. Erzurum'un, tarihini, kültürünü, kimliğini ve sanat birikimini ifade etmeye ihtiyacı var. Bunun yolu da, bu zenginliklerin görsel olarak ön planda tutulacağı bir kent meydanıyla mümkündür'' diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile