Erzurum’Da ‘12. Dünya Su Günü Ve Su Şiirleri Şöleni’

Dünya Su günü etkinlikleri kapsamında Erzurum’da ‘12. Dünya su günü ve su şiirleri şöleni’ düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesi Kültür merkezinde düzenlenen programa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, ESKİ Genel Müdürü Remzi Ertek, kurum amirleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Programda açılış konuşmasını yapan ESKİ Genel Müdürü Remzi Ertek, “Su hayat demektir. Su, geleceğimizi güvence altına almak için üzerinde titizlikle durmamızı gerektiren önemli bir kaynaktır. 1992 yılında Brezilya’nın Rio De Janerio kentinde düzenlenen Birleşmiş Milletler Çevre ve Kalkınma konferansında Dünya su gününün kutlanması fikri olgunlaşmıştır” dedi.

Türkiye’de 26 havza ve 677 baraj ve gölet bulunduğunu ifade eden Ertek, “Ancak Türkiye su zengini bir ülke değildir. Dünya’da 1.2 milyar insan sağlıklı suya erişmekten mahrum durumdadır. Güvenilir su sağlayan modern alt yapılar, hem insanımızın sağlığı ve refahı için yarar sağlayacak hem de sürekli sağlıklı su vermemizi sağlayacaktır” diye konuştu.

Etkinlikler kapsamında ESKİ Genel Müdürlüğü’nce düzenlenen ‘Su ve medeniyet’ konulu şiir yarışmasında birinciliği 3 Temmuz Lisesinden Rabia Çalışkan alırken, Oltu Yusuf Ziya Bey Lisesinden Esranur Bulut ikinci ve 3 Temmuz Lisesinden Kübra Kan üçüncü oldu.

‘Şehir ve su yönetimi’ konulu kompozisyon yarışmasında birinciliği Anadolu Sağlık Meslek Lisesinden Nurgül Öztaş alırken, Anadolu Sağlık Meslek Lisesinden Şule Nur Alpa ikinci ve İspir Sağlık Meslek Lisesinden Ali Dündar üçüncü oldu.

‘Su havzalarının korunması’ konulu resim yarışmasında ise Kültür Kurumu İlköğretim Okulundan Tuğra Turan birinci, Barbaros Hayrettin Paşa İlköğretim Okulundan Nurşen Çelik ikinci ve Sabancı İlköğretim Okulundan Samet Döşkaya üçüncü oldu.

Programda daha sonra yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile