Erzurum'da 19 Ekim Muhtarlar Günü

Erzurum'da 19 Ekim Muhtarlar Günü

Erzurum Valisi Okay Memis, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayisiyla muhtarlarla bir araya geldi.

Valilik Münir Akkaya Toplanti Salonunda muhtarlarla bulusan Vali Memis, görev yaptigi süre boyunca yapilan çalismalari anlatti. “3 temel sektörde önemli çalismalar yaptik.” diyen Memis, “2 OSB’de insaati devam eden yapilarla birlikte 15 adet fabrika kurduk. Su an için bin kisi istihdam ediliyor.” seklinde konustu.

Erzurum Valisi Okay Memis, “3 temel sektörde önemli çalismalar yaptik. 2 OSB’de insaati devam eden yapilarla birlikte 15 adet fabrika kurduk. Tarim ve hayvancilik alaninda 5 bin çiftçimize valilik bütçesinden yem bitkisi tohumu dagittik. Büyükbas hayvan sayisinda 150 bin artis sagladik. Sütün degeri 1 lira iken, simdi çiftçi sütünü 3 liradan toplama merkezine veriyor. Palandöken dagina 74 odali bir ve otel yaptik. Tortum Selalesi’ni yeniledik, Narman Peri Bacalari’na iki katli bir tesis yaptik. ” dedi.

Organize Sanayi Bölgesini kalkindirmak için yeni arsa arayisinda olduklarini ifade eden Memis, “Yatirim yapacak is insanlarina biz fabrika verelim sizin sermayeniz cebinizde kalsin. Is insanlarimizdan tek istegimiz ise istihdam saglamalari. Böylelikle vatandasimiza is kapisi açmis oluyoruz.” ifadelerini kullandi.

“Büyükbas hayvan sayisinda 150 bin artis sagladik”

Tarim ve hayvancilik alaninda yapilan çalismalardan da bahseden Memis, 5 bin çiftçiye valilik bütçesinden yem bitkisi tohumu dagitildigini söyledi.



Büyükbas hayvan sayisinda bir milyon olan hedeflerini hatirlatan Memis, söyle devam etti:

“Bir milyona ulasarak, Türkiye’de bir numara olmak istedik. 150 bin artis sagladik. Burasi ayrica bir damizlik merkezi. Her yil birlerce damizlik büyükbas sehir disina çikiyor. Bunlari kattigimizda hedefledigimiz rakama ulastigimizi düsünüyorum. Bir baska konu ise Soguk Süt Zinciri Projesidir. Daha öncesinde sütün degeri 1 lira iken, simdi çiftçi sütünü 3 liradan toplama merkezine veriyor. Bizim gayemiz çiftçimizin para kazanmasidir. Ticaret Odasinin kurdugu sirketle merkeze yakin ilçelerde sütlerimiz toplanarak deger kazaniyor. Erzurum sütüyle bir marka olacaktir. Bizler Türkiye’nin en iyi meralarinda beslenen hayvanlarin sütünü topluyoruz. Gittigim her yerde çiftlikleri ve ahirlari dolasiyorum. Hayvan sayisinin artmasindan büyük bir keyif aliyorum.”

“Tortum Selalesi’ni yeniledik, Narman Peri Bacalari’na iki katli tesis yaptik”

Turizmde de önemli çalismalara imza attiklarini kaydeden Memis, “Içisleri Bakanligimizin sayesinde 74 odali bir otel insa edildi. Bunun yaninda yeni otellere öncülük yaptik. Mevcut otellerimizde büyük paralar harcayip, kendilerini yeniledi. Palandöken dagi, Büyüksehir Belediyesi’nin proje ve destekleriyle adeta yeni bir çehreye büründü. Bunun yaninda Tortum Selalesi’ni bir proje ile yeniledik, Narman Peri Bacalari’na valilik bütçesinden iki katli bir tesis yaptik.” diye konustu.

Vali Memis, hizmetlerin yapimi noktasinda en büyük destegin Erzurum milletvekillerine ait oldugunu belirterek, Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Sekmen, ilçe belediye baskanlari ve emegi geçen herkese tesekkür etti.

Vali Memis, konusmasinin ardindan muhtarlara söz verdi. Muhtarlardan gelen talepleri dinleyen Memis, sorunlarin çözümü noktasinda ilgili kurumlara gerekli talimatlari verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile