Erzurum'da 8 Ayda Bin 96 Tedbir Kararı Alındı

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sedat Abdulhakimoğulları, "2014 yılı ağustos ayına kadar ilimizde bin 96 tedbir kararı verilmiştir. Çoğunluğunun önleyici tedbir kararlarının oluşturduğu bunu koruyucu tedbir kararlarının takip ettiği görülmektedir" dedi.

Abdulhakimoğulları, 20 Mart 2012 tarihinde yürürlüğe giren 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun ile kadına karşı şiddetle mücadelenin yasal ayağında önemli gelişmeler yaşandığını söyledi.

Şiddet olgusunun nedenleri, varlığı ve sonuçları ile tek elden ve çok yönlü mücadele edilebileceği düşüncesi Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri kurulduğunu dile getirdi.
Abdulhakimoğulları, Erzurum'da Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi işlemlerinin il müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösterdiğini hatırlatarak, "Şiddetin önlenmesi ile koruyucu ve önleyici tedbirlerin etkin olarak uygulanması amacıyla ilimizde 1 sosyal çalışmacı, 1 sosyolog, 2 memur ve ilgili il müdür yardımcısı görev yapmaktadır. 2014 yılı ağustos ayına kadar ilimizde bin 96 tedbir kararı verilmiştir. Çoğunluğunun önleyici tedbir kararlarının oluşturduğu bunu koruyucu tedbir kararlarının takip ettiği görülmektedir. Şiddete maruz kalan kadınların en çok talep ettikleri hizmetler rehberlik danışmanlık hizmeti, kreş yardımı ve maddi yardım hizmetleridir" diye konuştu.

Koruyucu ve önleyici tedbir kararları ile zorlama hapsinin verilmesine ve uygulanmasına ilişkin veri toplayarak bilgi bankası oluşturulduğunu ifade eden Abdulhakimoğulları, korunan kişiye verilen barınma, geçici maddi yardım, sağlık, adli yardım hizmetleri ve diğer hizmetlerin koordine edildiğini sözlerine ekledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile