Erzurum'da 'Aile Söylesileri' Basladi

Erzurum'da 'Aile Söylesileri' Basladi

Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü, “Aile Söylesileri” programinin ilkini gerçeklestirdi.

Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü “Aile kurumu, yapisi ve islevleri bakimindan alternatifi olmayan bir kurumdur. Saglikli bir aile, bir insanin hayatta sahip olabilecegi en degerli hazinedir.” Tespitinden yola çikarak “Türkiye Yüzyili Aile Söylesileri” etkinlikleri gerçeklestirecek.

Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürü Hasan Aykut, yaptigi konusamada “Bakanligimiz ve Il Müdürlügümüzce "Türkiye Yüzyilinda Ailemiz, Istikbalimiz" diyerek devam ettigimiz yolda aile olmanin, aile ortamindaki birlik beraberligin saglik ve huzur ortaminda sürdürülmesini saglamak en önemli hedefimizdir. Bu ilkeden hareketle Bakanligimizca Türkiye genelinde 2023 yilinda baslatilan "Türkiye Yüzyili Aile Söylesileri"; birey, aile ve toplum odakli söylesilerden olusan alaninda uzman konuklarla Bakanligimiz personelini bulusturmak üzere belirli periyotlarla düzenlenecektir. Söz konusu söylesiler ile aile degerlerimizi temel almakla birlikte, personelimizin bireysel ve mesleki gelisimine de katki saglamayi amaçlamaktayiz.” dedi.

Il Müdürlügü konferans salonunda gerçeklestirilen etkinlige, Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürü Hasan Aykut, Il Müdür Yardimcilari, kurulus idarecileri ve personeller katildi.

Ilki gerçeklestirilen “Türkiye Yüzyilinda Aile Söylesi”nin konugu Atatürk Üniversitesi Ilahiyat Fakültesi Islam Hukuku Anabilim Dali hocalarindan Prof. Dr. Ali Ihsan Pala, “Hak ve Sorumluluklar Açisindan Aile Hayati” konusu anlatti. Söyleside hak ve sorumluluklar noktasinda aile hayatinin millet açisindan önemine deginilerek Peygamberlerin aile hayatlarindan örnekler sunuldu. Türkiye Yüzyilinda Aile Söylesileri etkinligi ile Aile ve Sosyal Hizmetler personelinin bilgi seviyelerinin ve motivasyonlarinin arttirilmasi ayrica verilen hizmet kalitesinin de artirilmasi hedeflenmektedir.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile