Erzurum'da Bir Ay Önce Sele Kapilan Isçinin Cansiz Bedenine Ulasildi

Vali Okay Memis: “400 metre civarindaki tünelin en sonunda isçimizin cenazesine ulastik”.

Erzurum Valisi Okay Memis, kentin Ispir ilçesinde bir ay önce tünelde sele kapilan isçi Mustafa Aksöyek'in cansiz bedenine ulasildigini bildirdi.

Vali Memis, AA muhabirine yaptigi açiklamada, ekiplerin bir aylik süreçte gece gündüz demeden çalistigini söyledi.

Ekiplerin bugün de sürdürdügü yogun çalismalar sonucu tünelin en sonunda kayip isçinin cansiz bedenine ulasildigini ifade eden Memis, sunlari kaydetti:

"Gece gündüz demeden çalistik ve yeri geldi risk aldik. Kayip isçimizin ailesi de devletimizin bu fedakarca çalismasina bizzat olay yerinde izleyerek sahit oldu. Orada sadece su yoktu çamur ve balçik vardi. Ekiplerimiz yeri geldi beline kadar balçigin içine girdi ve o balçigi yogun çalismalarla tünelden çikardik. 400 metre civarindaki tünelin en sonunda isçimizin cenazesine ulastik. Çok üzücü bir olay yakinlarina bassagligi diliyorum."

- Olay geçmisi

Aksöyek, Ispir'in Çamlikaya Mahallesi'nde 5 Agustos'ta aksam saatlerinde etkili olan saganakta, bölgede yapimi devam eden HES tünelinde çalistigi sirada sele kapilmisti.

Mustafa Aksöyek'i bulmak için jandarma, itfaiye, Il Afet ve Acil Durum Müdürlügü (AFAD) ekiplerince arama çalismalari baslatilmisti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile