Erzurum'da Cezaevlerindeki Mahkumlar Için Kitap Kampanyasi Baslatildi

Erzurum'da Cezaevlerindeki Mahkumlar Için Kitap Kampanyasi Baslatildi

Erzurum’da Adalet Bakanligi tarafindan Ceza ve Infaz Kurumlari Kütüphaneleri için düzenlenen kitap bagis kampanyasi baslatildi.

Erzurum Adalet Sarayi’nda kitap bagis kampanyasi için stant açildi. 15 Subat 2023 tarihine kadar sürecek kitap bagis kampanyasinda açilan stantlarda vatandaslardan gelen kitap bagislari kabul edilecek.

Kitap bagis kampanyasi düzenlenen törenle baslatilirken, törene Cumhuriyet Bassavcisi Hüseyin Tuncel basta olmak üzere Erzurum Adliyesi Cumhuriyet Savcilari, hakimler ve görevlileri katildi.

Konu ile ilgili bilgi veren Erzurum Cumhuriyet Bassavcisi Hüseyin Tuncel, “Ceza ve güvenlik tedbirlerinin infazi ile ulasilmak istenilen temel amaç dogrultusunda, ceza infaz kurumlarimizda hükümlü ve tutuklularin kendilerini gelistirmeleri, bos zamanlarini etkin bir sekilde kullanmalari amaciyla kütüphaneler olusturulmustur. Bu kütüphanelerde çok sayida ve kategoride yayin bulunmaktadir. Kütüphanelerdeki yayinlarin nicelik ve niteliklerinin artirilmasi için Adalet Bakanligi tarafindan çesitli çalisma ve faaliyetler yürütülmektedir. Bu çerçevede 2023 yilinda "Kitap Iyilestirir" sloganiyla "Ceza Infaz Kurumu Kütüphaneleri Için Kitap Bagis Kampanyasi" süreci, Sayin Adalet Bakanimiz tarafindan bugün yapilacak ilk kitap bagisi ile baslatilacaktir. Erzurumlu kardeslerimizi, ilimizde bulunan kurum ve kuruluslari ve üniversitelerimizi, Erzurum Adliyesinde kurulan stantta, 15 Subat 2023 tarihine kadar sürecek olan kitap bagisi kampanyasina katilmaya, bu suretle hükümlülerin topluma kazandirilmalarina destek olmaya davet ediyorum” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile