Erzurum'da Çiftçiye Makine Destegi

Erzurum'da Çiftçiye Makine Destegi

Erzurum’da hayvanciligin gelistirilmesi ve çiftçiye destek olmak için yüzde 75 hibe destekli süt sagim, koyun kirkim ve yem ezme makinesi dagitildi.

Erzurum’da yüzde 75 hibe destekli süt sagim, koyun kirkim ve yem ezme makinesi dagitildi. Erzurum Il Tarim ve Orman Müdürü Alparslan Kenger törende yaptigi konusmada, tarimin bilhassa hayvanciligin baskenti konumunda olan Erzurum’un ayni zamanda besi materyali üretim deposu oldugunu ifade ederek, “695 bin büyükbas, 878 bin küçükbas hayvan varligiyla ülkemiz hayvanciliginin en önemli hayvansal üretim merkezlerinden olan ilimiz için hayvancilik, sehir ekonomisinde önemli bir yer teskil eder. 4 milyon 700 bin dekar alanda çiftçilerimiz tarafindan yapilan bitkisel üretimde bitki deseni genel anlamda hayvanciligi destekleyici niteliktedir. Bakanligimiz, valiligimizle ve büyük sehir belediyemizin katkilari ve destekleriyle hayvansal üretimde modernizasyon ve makinelesmeye yönelik projeleri yetistiricilerimizle bulusturmaya devam ediyoruz. Hayvansal üretimin ana unsurlarindan olan süt ve deger katmak, sütün özellikle soguk zincirle hijyenik bir sekilde endüstriyel aktarilmasini saglamak önceliklerimiz arasinda yer aliyor. Bu kapsamda süte deger projesi uygulamaya konulmus olup dönem içerisinde desteklenen projeye ek uygulamalar ilimiz hayvanciligina önemli katkilar sundu. Sütün hijyenik sartlarda sagilmasi ve hayvansal üretimin is yükünün azaltilmasi anlaminda suç sagma makineleri, hayvan beslemede verimliligin ana unsurlarindan olan kesik yem rasyon hazirlamasinda ve yem maliyetlerinin azaltilmasinda katki saglayacak yem ezme makineleri, küçükbas yetistiriciliginde yetistiricilerimizin ihtiyaci olan koyun kirpin makineleri, bereketli meralarimiza swaplar ilimiz yetistiricilerine ve hayvancilik sektörüne olsun diyorum” dedi.

Vali Mustafa Çiftçi, AK Parti Erzurum Milletvekilleri Mehmet Emin Öz ve Abdürrahim Firat, Erzurum Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Sekmen de yaptiklari konusmalarda; Erzurum’da tarim ve hayvancilik anlaminda ciddi bir potansiyel oldugu ifade ederek bunun hem bölge hem de ülke ekonomisine katma deger olarak daha fazla harekete geçirilmesi gerektigini dile getirdi. Konusmalarin ardindan çiftçilere süt sagim, koyun kirkim ve yem ezme makineleri sembolik olarak dagitildi. Protokol üyelerinin de katildigi etkinlikte koyun kirkimi yapildi.

Makine dagitim törenine Vali Mustafa Çiftçi, AK Parti Erzurum Milletvekilleri Mehmet Emin Öz ve Abdürrahim Firat, Erzurum Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Sekmen, kurum yöneticileri, çiftçiler ve vatandaslar katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile