Erzurum'da Kaçak Göçmen Operasyonu Açiklamasi 13 Kaçak Göçmen Yakalandi

Erzurum'da Kaçak Göçmen Operasyonu Açiklamasi 13 Kaçak Göçmen Yakalandi

Erzurum Emniyet Müdürlügü Göçmen Kaçakçiligiyla Mücadele ve Hudut Kapilari Sube Müdürlügü ekiplerince düzenlenen operasyonda 13 kaçak göçmen yakalandi.

Edinilen bilgiye göre, Erzurum Cumhuriyet Bassavciligi koordinesinde Erzurum Il Emniyet Müdürlügü Göçmen Kaçakçiligiyla Mücadele ve Hudut Kapilari Sube Müdürlügümüzce göçmen kaçakçiligi suçunun men ve takibine yönelik yapilan arastirmalarda süphelilerin, kaçak göçmenleri sinir illerden alarak Erzurum iline getirdigi ve buradan da bati illerine sevk ettigine dair bilgiler edinilmesi üzerine baslatilan “planli çalisma” neticesinde farkli tarihlerde yapilan ara yakalamalarda toplamda 13 kaçak göçmen yakalandi. Olaylarda kullanilan 1 araca el konulurken kaçak göçmenlerin bati illerine sevkini düzenleyen toplamda 5 sahsa göçmen kaçakçiligi suçundan adli islem yapildi.

Göçmen kaçakçiligi organizatörlügünü yöneten sahislara yönelik farkli zamanlarda yapilan operasyon sonucu 1’i Türk, 3’ü Afganistan vatandasi olmak üzere toplam 4 süpheli yakalanarak gözaltina alinip adli islemlere baslanildi. Tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edilen sahislardan biri adli kontrol sartiyla serbest birakildi, diger üç sahis tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

Suç organizasyonunda faaliyet gösterdigi tespit edilen bir firari sahsin yakalanmasi için çalismalarin devam ettigi belirtildi.

Ayrica yapilan diger planli çalismada 4 kaçak göçmen yakalandi. Bu olayin organizatörü olarak tespit edilen 3’ü Türk, 2’si Afganistan uyruklu olmak üzere toplam 5 sahis yapilan es zamanli operasyonda yakalanarak haklarinda gerekli adli islemler baslatildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile