Erzurum'da Kadina Yönelik Siddetle Mücadele Il Eylem Plani Toplantisi

Erzurum'da Kadina Yönelik Siddetle Mücadele Il Eylem Plani Toplantisi

Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügünce "Kadina Yönelik Siddetle Mücadele Il Eylem Plani’’ faaliyet toplantisi düzenlendi.

Erzurum Vali Yardimcisi Lokman Düzgün baskanliginda gerçeklestirilen toplantida, Kadina Yönelik Siddetle Mücadele Il Eylem Plani çerçevesinde kurumlarin yaptigi çalismalar ele alindi.

Vali Yardimcisi Düzgün, siddete mücadele konusunda kurumlar arasi koordinasyonun önemine deginerek, toplantiya katilan kurum temsilcilerine konuyla ilgili hassasiyetlerinden dolayi tesekkür etti.

ASH Il Müdürü Cemil Ilbas ise “Siddete Sifir Tolerans Ilkesi” ile Kadina Yönelik Her Türlü Siddeti Önlemek” amacini gerçeklestirmeye yönelik olarak hazirlanan Il Eylem Planinin kurumlar arasi isbirligiyle basariya ulasacagini ifade etti.

Siddet uygulayanlarin rehabilitasyonun önleyici hizmet açisindan önemli oldugunu belirten Ilbas, ‘ Siddet konusunda olumlu dil kaliplari kullanilmalidir. Kadina Yönelik Siddetle Mücadele Il Eylem Plani çerçevesinde, ilgili kurum kuruluslarin görev ve sorumluluklari belirlenmis olup ilimizde kadina yönelik siddetle mücadele konusunda etkin hizmet sunulmasi hedeflenmistir. Hedeflerimiz dogrultusunda çalismalar gerçeklestiriyoruz. Il Eylem Planina destek veren tüm yönetici ve katilimcilarimiza tesekkür ederim’’ dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü Kadin Hizmetleri Sube Müdürü Sükran Gökdas ise kurum çalismalari ve 6284 sayili Ailenin Korunmasi ve Kadina Karsi Siddetin Önlenmesine Dair Kanun, hakkinda bilgi paylasiminda bulundu.

Siddet Önleme ve Izleme Merkezi’nden Sosyolog Münteha Aydin ise kadina yönelik siddetle mücadele ulusal eylem planiyla ilgili bilgi paylasiminda bulundu.

Kadina Yönelik Siddetle Mücadele Il Koordinasyon Izleme ve Degerlendirme toplantisi, görüs ve önerilerin paylasimiyla sona erdi.

Palandöken Kaymakamligi toplanti salonunda, düzenlenen toplantiya Erzurum Vali Yardimcisi Lokman Düzgün baskanliginda gerçeklestirilen toplantiya, Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü Kadin Hizmetleri Sube Müdürü Sükran Gökdas, kamu kurum ve STK temsilcileri katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile