Erzurum’Da Koruyucu Aile Hizmetleri Tanıtım Toplantısı Düzenlendi

Erzurum’da “Koruyucu Aile Hizmetleri Tanıtım Toplantısı” Düzenlendi.

Erzurum’da “Koruyucu Aile Hizmetleri Tanıtım Toplantısı”

Düzenlendi.

İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından İl Sağlık Müdürlüğü Çok Amaçlı Eğitim Salonu‘nda, “Koruyucu Aile Hizmetleri Tanıtım Toplantısı” düzenlendi.

Vali Yardımcısı Ömer Hilmi Yamlı, toplantıda yaptığı konuşmada, insanın ailesini seçme özgürlüğü olmadığını, bu nedenle bazı çocukların annesiz babasız kalabildiğini belirterek, “Fakat koruyucu aile seçmek bizim için mümkündür" dedi.

Erzurum‘da koruyucu aile hizmetlerine katılımın fazla olmasını arzu ettiklerini belirten Yamlı, "Erzurum‘da sadece 3 koruyucu aile var. Bu sayının artırılması lazım. Belki biz yeterince bu hizmeti tanıtamadık. Ama bu hizmetlerin tanıtım toplantısı için de bin tane davetiye dağıttık. Maalesef beklenen katılımın olmadığını görüyorum. Ben yine de azın Bereketli olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

İl Sosyal Hizmetler Müdürü Sultan Murat Aydın da annesi babası tarafından terk edilen, yada yetim kalan çocukların devlet tarafından sahiplenildiğini, onların gerekli bakım ve eğitim ihtiyaçlarının karşılandığını söyledi.

Ailesi olmayan çocuklar için asıl ihtiyacın sıcak bir yuva ve sevgi olduğunu dile getiren Aydın, bu nedenle koruyucu aile hizmetinin büyük önem arz ettiğini ifade ederek, "Koruyucu aile hizmetleri yıllarca çeşitli nedenlerle biraz geri planda kalmıştır. Biz koruyucu aile hizmetlerini halkımıza tanıttığımız zaman onların bu hizmete sahip çıkacaklarına inanıyorum" diye konuştu.

Koruyucu aile hizmetleriyle ilgili kısa metrajlı bir film gösteriminin de yapıldığı toplantıda, daha sonra koruyucu ailelere dizüstü bilgisayar hediye edildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile