Erzurum'da Nurullah Genç Heyecani

Erzurum'da Nurullah Genç Heyecani

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in Millet Kütüphanesi’nde okudugu “Beni Yakisina” adli siirin sahibi olan Nurullah Genç, Ilica Siir Söleni için Erzurum’a geliyor.

Aziziye Belediyesi’nin Türkiye Dil ve Edebiyat Dernegi isbirligiyle organize ettigi Ilica Siir Söleni’ne, Türkiye’nin dört bir yanindan katilacak sairlerin yani sira Prof. Dr. Nurullah Genç de konuk olacak. 29 Mayis Pazar Günü Erzurum Müftülügü Konferans Salonu’nda gerçeklestirilecek olan Ilica Siir Söleni’nde ayni zamanda “Gençler Istiklali ve Istikbali Yaziyor” konulu ödüllü mektup yarismasinin sonuçlari da açiklanacak.

Cumhurbaskani Erdogan, 19 Mayis’ta Cumhurbaskanligi Millet Kütüphanesi’nde düzenlenen "Kütüphane Söylesileri" çerçevesinde farkli sehirlerden gençlerle bir araya gelmis, sorularini yanitlamisti. Programa katilan Seda Nur isimli bir ögrenci siir okumak istedigini dile getirmis, Cumhurbaskani Erdogan da, Nurullah Genç’in "Beni Yakisina" siirini Seda Nur ile birlikte okumustu. Erdogan, bu siirin en sevdigi siirlerden birisi oldugunu ifade etmis ve "Ben de cezaevine girerken doldurdugum kasetimin siirlerinde Nurullah Genç hocamizin da bu siiri vardi, sag olsun var olsun. Gençlerimiz de bunu takip ettigine göre, demek ki memnuniyeti yüzdesi yüksek" ifadelerini kullanmisti.

Gözler Ilica Siir Söleni’nde

Gençlerle söylesinin ardindan Nurullah Genç’in bir anda Türkiye gündemine oturan siiri, bu kez Erzurum’un gündemi olmaya hazirlaniyor. Aziziye Belediyesi’nin TDED Erzurum Subesi ile ortaklasa organize ettigi Ilica Siir Söleni’ne katilmak için memleketi Erzurum’a gelecek olan Nurullah Genç, Erzurum Müftülügü Konferans Salonu’ndaki programda sevilen siirlerinden bazilarini Erzurumlu siir dostlari için seslendirecek. Nurullah Genç’in, “Beni Yakisina” adli siirini Ilica Siir Söleni’nde okuyup okumayacagi merak edilirken, özellikle gençlerin sölene çok büyük bir ilgi göstermesi bekleniyor.

Siirin özel isimleri Erzurum’da

Aziziye Belediyesi ile TDED Erzurum Subesi isbirligiyle organize edilen Ilica Siir Söleni’ne; Ali Coskun Hirik, Ferman Karaçam, Ismail Bingöl, Ismail Kiliçarslan, Hüseyin Akin, M. Hanefi Ispirli, M. Nur Dogan, Murat Ertas, Müstehir Karakaya, Nurullah Genç, Üzeyir Ilbak, Vedat Egilmez, Yasar Bayar ve Ziya Kibar konuk olarak katilacak.

Ilica Siir Söleni, 29 Mayis Pazar günü Erzurum Il Müftülügü Konferans Salonu’nda saat 14.00’te gerçeklestirilecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile