Erzurum'da Örnek Paylasim Kültürü Açiklamasi Askida Gözlük

Erzurum'da Örnek Paylasim Kültürü Açiklamasi Askida Gözlük

Ülkemizde paylasma kültürünün gelistirilmesine dair ortaya konulan gönüllülük faaliyetlerine Erzurum’da bir yenisi daha katildi.

Erzurum’da yillardan beridir gözlük satan Cesim Köse, ihtiyaç sahibi vatandaslara yardim elini uzatmak için “Askida Gözlük” uygulamasini baslatti. Önceleri gözlükçü dükkanina gelen tanidik insanlarla bu paylasma kültürünü anlattigini ve olumlu karsiliklar buldugunu ifade eden Cesim Köse, “Daha sonra çevremizde de bu fikrimiz yayildi. Müsterilerimiz degisen gözlük numaralari ya da farkli gerekçelerden dolayi eski gözlüklerini bize birakabiliyor. Bizde bunlarin temizlik, bakim ve onarimlarini yapip çerçevelerini muhafaza ediyoruz. Sonrasinda bizden gözlük talebinde bulunan ve maddi durumu iyi olmayan insanlarimiza yardim ediyoruz. Vatandaslarin bagisladigi gözlük çerçevelerine bizde cam desteginde bulunuyoruz. Böylece paylasma kültürünü toplumda diri tutmaya çalisiyoruz” dedi.

“Askida Gözlük” uygulamasindan haberdar olan müsterilerin verdigi destekte mutlu olduklarini anlatan Cesim Köse, “Kullanilmayan çerçeveleri bazen de yedek parça olarak kullaniyoruz. Ihtiyaci olan insanlarin tamir edilmesi gereken gözlüklerini bedel almadan bunlardan faydalanarak tamir ediyoruz. Bize birakilan gözlü çevreleri kimi zaman marka da oluyor. Nostaljik gözlüklerle birlikte moda çerçeveler de oluyor. Eski ya da atil olarak düsünülmemeli. Toplum olarak böyle güzellikleri yayginlastirmali ama insanlari da rencide etmemeliyiz” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile