Erzurum'da profesyonel turist rehberliği kursu

Türkiye genelinde Erzurum da dahil olmak üzere dört ilde profesyonel turist rehberliği kursu açılacak. Kültür ve Turizm İl Müdürü Fikret Öztürk, kurs

  Türkiye genelinde Erzurum da dahil olmak üzere dört ilde profesyonel turist rehberliği kursu açılacak . Kültür ve Turizm İl Müdürü Fikret Öztürk , kurs için kontenjan sınırlaması olmadığını söyledi .

Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından profesyonel rehberlik kursları düzenlenecek . Rehber eksikliğini gidermek ve kaçak rehberlik faaliyetlerini önlemek amacıyla verilecek kurslarda , Türkiye ' ye gelen yabancı ziyaretçilerin konuştuğu diller dikkate alındı . Erzurum , Denizli , Sivas ve Bursa ' da düzenlenecek kurslar için 20-24 Eylül ' de sınav yapılacak . Erzurum ' da Arapça , Farsça , Gürcüce , İspanyolca , İtalyanca , Japonca ve Rusça dilleri ile genel kültürden sınava tabi tutulacak öğrencilerden başarılı olanlar kursa katılma hakkı kazanacak . Sınava katılmak için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı , 18 yaşını doldurmuş , en az iki yıllık yüksekokul mezunu olmak , sınava gireceği dilleri iyi bilmek ve sabıka kaydı bulunmaması gibi şartlar bulunuyor .

Kursun yaklaşık 8 ay süreceği ve kurs sonunda sınav yapılacağı öğrenildi . Sınava katılacakların bakanlığın web sitesinden yararlanabileceğini ifade eden Kültür ve Turizm İl Müdürü Fikret Öztürk , kurs sonunda katılımcılara kokart belgesi verileceğini söyledi . Kursa katılma hakkı kazananların genel turizm bilgisi , turist rehberlik meslek dersi , arkeoloji , mitoloji , sanat tarihi , dinler tarihi , edebiyat , sosyal davranışlar gibi değişik konularda ders alacağını kaydeden Öztürk , kursun ilkinin yaklaşık 4 yıl önce yine Erzurum ' da yapıldığını hatırlattı . Öztürk , " Bu sınav için kontenjan sınırlaması yok . Kurs sonunda başarılı olanlar kokart belgesi alarak kamu ve özel sektörde çalışma imkânı bulabilecek . Bölgemizde de turizm sektöründe çalışmak isteyen arkadaşların bu fırsatı kaçırmamasını öneriyorum . Bakanlığımız bu kursun ikinci kez Erzurum ' da düzenlemesine imkân sağlaması ilimize verdiği değeri göstermiştir . " dedi .

Öte yandan kurslar kapsamında Bursa ' da Arapça , Bulgarca , Danimarkaca , Farsça , Fince , İbranice , İsveççe , Norveççe , Yunanca , Denizli ' de ; Çince , Hollandaca , İspanyolca , İtalyanca , Japonca , Korece , Portekizce , Urduca , Sivas ' ta ; Almanca , Fransızca , İngilizce , Arnavutça , Romence , Sırpça , Slovakça dillerinden sınav yapılacak .

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile