Erzurum'da Ulusal İletişim Kongresi

Erzurum'da Ulusal İletişim Kongresi

Ulusal İletişim Kongresi dahilinde Erzurum'a gelen Taraf Gazetesi Karikatüristi Tan Oral, mizah ve karikatür üzerine konuştu

Ulusal İletişim Kongresi dahilinde Erzurum'a gelen Taraf Gazetesi Karikatüristi Tan Oral, mizah ve karikatür üzerine konuştu. Gülmenin özgürlüğün ilanı olduğunu vurgulayan Tan Oral, Mizahı iş olarak görmediğini belirtti.
Karikatüre yönelişinin asıl nedenini yaşam şartlarına bağlayan Tan Oral, "Yaşadığımız ortamda ya susacaktım ya da diklenecektim. Ben ikisini de yapmadım kendimi karikatüre verdim" diye konuştu.
Mizahın bir tepki ve saldırı silahı olduğunu ve hiçbir şeye saygısı olmadığını vurgulayan Tan Oral, Danimarka'daki karikatür krizini değerlendirdi. Oral, Danimarka karikatürlerinde Türkiye'ye ve İslamiyet'e sebepsiz yere saldırıldığını söyledi.
Taraf Gazetesi Çizeri Oral, Türkiye'de karikatür ve mizahın gelişim sürecinin çok partili dönemden sonra geliştiğini ve 81 Anayasası'nda basına getirilen özgürlüğün karikatür ve mizaha getirilmediğini vurguladı. Gelişen teknolojilerin karikatür ve mizaha yaygınlık kazandırdığını dile getiren Oral karikatür ve mizah ile ilgili son olarak şunları dile getirdi:
"Gülmek ve mizah özgürlüğün ilanıdır. Türkiye ve dünya şu anda rahata erdiği için karikatür biraz daha yavaşladı. Bu hem iyi hem de kötü bir durum. Rahata erince farklılıklar ve algılar ortadan kalktı bu da karikatürü kötü etkiledi. Ama Türkiye de bu siyasi durumlar oldukça karikatür ve mizah için her zaman bir çalışma alanı olacaktır" dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile