Erzurum'daki Cinayet Davası

Erzurum - Erzurum'da, bir otel işletmecisini tabancayla öldürdükleri iddiasıyla 2'si tutuklu 4 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar Arif Özdemir ve Nizamettin Saydam, tutuksuz sanıklar Ferhat Aracı ve Adem Özengez ile avukatları ve öldürülen otel sahibi Ahmet Cemil Kadeş'in yakınları katıldı.

Mahkeme Başkanı Erol Ofluoğlu, savunmaların tamamlandığını belirterek, cumhuriyet savcısından sanıklarla ilgili mütalaasını sunmasını istedi.

Cumhuriyet Savcısı Sedat Bayrak, mütalaasında, sanıklardan Adem Özengiz ve Ferhat Aracı'nın atılı suçu işlediklerinin sabit olmadığı anlaşıldığından beraatını, diğer sanıklar Nizamettin Saydam ve Arif Özdemir'in ise "kasten adam öldürme" ve "ruhsatsız silah taşıma" suçundan 21 yıla kadar hapisle cezalandırılmalarını talep etti.

Sanık avukatları da savunmalarında, cumhuriyet savcısının mütalaasına katıldıklarını, son savunmalarını yapabilmeleri için mahkemeden süre ve tutuklu sanıkların tahliyesini talep ettiklerini söyledi.

Ahmet Cemil Kadeş'in aile avukatı da mütalaaya katılmadıklarını, sanıkların oteli sahiplenmek niyetiyle tasarlayarak ve işkence yaparak atılı suçu işlediklerini, bu nedenle sanıkların cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme heyeti, iki tutuklu sanığın tutukluluk hallerinin devamını kararlaştırarak, duruşmayı erteledi.

-Olay

Kazım Karabekir Caddesi'ndeki bir otelin sahibi olan Ahmet Cemil Kadeş,otelin restoranını işleten Adem Ö. ve Nizamettin S. ile alacak verecek meselesi yüzünden çıkan tartışma sırasında tabancayla yaralanmış, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Olaydan sonra gözaltına alınan 4 kişi de tutuklanmıştı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile