Erzurum'daki Terör Örgütü Davası

Erzurum - Karayazı ilçesi kırsalında güvenlik güçlerinin takibi sırasında geçirdiği kazanın ardından çıkan çatışmada yaralı ele geçirilen terör örgütü üyesinin yargılanmasına devam edildi.

Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, PKK terör örgütü üyesi "Çem" kod adlı Vedat Erkmen ve avukatı hazır bulundu.

Tutuklu sanık Erkmen, Kürtçe yaptığı savunmasında, PKK olarak vatanı bölme veya parçalamaya yönelik bir düşüncelerinin bulunmadığını, böyle bir niyetlerinin olması halinde ise bugün hayata geçirilen barış süreci kapsamında örgüt mensuplarının sınır dışına çekilmelerinin mümkün olmayacağını ileri sürdü.

Erkmen, şöyle devam etti:

"Terör örgütü PKK 1995 yılında aldığı bir kararla bağımsız bir devlet istemediğini ilan etmişti. Bizim amacımız Kürtlerin gasp edilmiş haklarının geri verilmesidir. Biz devletin bölünmesini kesinlikle istemiyoruz. Demokratik bir devlet istiyoruz."

Sanık avukatı da savunmasında, Erkmen'in Erzurum Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde verdiği 34 sayfalık ifadeyi kabul etmediklerini söyleyerek, müvekkilinin tahliyesini talep etti.

Mahkeme Başkanı Mustafa Kahya, sanıkla ilgili tahliye talebinin yapılacak mütalaada değerlendirileceğini ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

-İddianameden

PKK terör örgütü üyesi "Çem" kod adlı Vedat Erkem hakkında Erzurum Cumhuriyet Başsavcıvekilliği tarafından hazırlanan 13 sayfalık iddianamede, "adam öldürmeye teşebbüs, adam yaralama, gasp, Karayazı İlçesi Elmalıdere Jandarma Karakolu Komutanlığı hizmet binası ve nöbet kulübelerine silahlı saldırı eylemini azmettirmek, Karayızı-Tutak karayolunda bir polis aracına el yapımı bombalarla saldırmak, yol kesme, tır yakma" gibi eylemlerde bulunduğu iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile