Erzurum-Erzincan-Bayburt hafıza bankası kurulacak

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) tarafından Erzurum, Erzincan ve Bayburt'u kapsayacak hafıza bankasının kurulması kararlaştırıldı.

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) tarafından Erzurum, Erzincan ve Bayburt'u kapsayacak hafıza bankasının kurulması kararlaştırıldı.

Sorumluluk bölgesi Erzurum, Erzincan, Bayburt illeri olan KUDAKA yeni bir projeyi daha hayata geçirme hazırlanıyor. İsmi Bölge Hafıza Bankası (bilgi) olacak proje geçtiğimiz ay KUDAKA'nın yönetim kurulu toplantısında da gündeme gelmişti. Proje üç ilin kapsamlı envanterinin çıkarılmasını amaçlıyor. İllerin nüfusu, coğrafik özellikleri ekonomik, kaynakları, yer altı madenleri, turizm zenginlikleri, yatırım kolları, tarihi, kültürel ve fiziksel yapısı, iş gücü gibi birçok alanda detaylı envanteri çıkarılacak.

Hafıza Bankası'nı Dünya Bankası'nın 'Trust Fund for Statistical Capacity Building' programı kapsamında projelendirmeye çalıştıklarını belirten KUDAKA Genel Sekreteri Dr. Rıfat Altan, projenin hayata geçmesi durumunda Erzurum, Erzincan, Bayburt illeri hakkındaki birçok güncel ve detaylı bilgiyi bir araya toplayacaklarını söyledi. İşçi sayısından ekonomik gelire, coğrafi özelliklerden sanayi kollarına kadar birçok alanda üç il hakkında bilgi bankası oluşturulacağını kaydeden Altan, hafıza bankasının yatırımda bulunmayı düşünen kamu ve özel sektörün temsilcilerine sağlıklı bilgiler sunacağını belirtti. Altan, projenin hayata geçmesi durumunda daha detaylı açıklamada bulunacaklarını söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile