Erzurum Kültür-Sanat Evi Ziyarete Açildi

Erzurum Kültür-Sanat Evi Ziyarete Açildi

Erzurum Büyüksehir Belediyesi ve Erzurum Teknik Üniversitesi’nin ortaklasa hizmete sundugu Erzurum Kültür-Sanat Evi’nin açilisi için bir tören yapildi.

Erzurum Kalesi’nin yani basinda bulunan bir konagi kültür ve sanat evi haline dönüstüren proje tamamlandi ve ziyaretçilerinin begenisine sunuldu. Erzurum Kültür-Sanat Evi’nde sehrin tarihi, kültürel, sosyal ve yasaminda kesitler sunuluyor. Açilis için yapilan törene Erzurum Ak Parti Milletvekilleri Mehmet Emin Öz ve Abdurrahim Firat, Erzurum Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Sekmen, Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Mülkiye Basmüfettisi Mete Gürbüz, Yakutiye Belediye Baskani Mahmut Uçar, Kültür ve Turizm Il Müdürü Cemal Almaz, kamu kurum ve kuruluslarinin yöneticileri, davetliler vatandaslar katildi.

Açilis programinda Erzurum Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Zafer Aynali, Erzurum Sehir Arsivi Kurucusu ve Tarihçi Prof. Dr. Murat Küçükugurlu, Yakutiye Belediye Baskani Mahmut Uçar, Ak Parti Erzurum Milletvekilleri Mehmet Emin Öz ve Abdürrahim Firat, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak ve Erzurum Büyüksehir Belediye Baskan Mehmet Sekmen birer konusma yapti.

“Geçmisle bu gün arasinda bag kuruyoruz”

Erzurum Büyüksehir Belediyesi olarak kültür kodlarini canli tutmak ve bu zenginligi gelecege aktarmak için yogun bir çaba içinde olduklarini ifade eden Erzurum Büyüksehir Belediye Baskan Mehmet Sekmen, “ Çünkü biz biliyoruz ki; benligimizi dinç ve dinamik halde tutmamiz, kültürel baglarimiza siki sikiya sarilmak, bu yolla kendimizi “tanimak” ve “bilmekle” mümkün olacak. Dolayisiyla göreve geldigimiz ilk yildan bu zamana kadar geçen süre zarfinda geçmisle bugün arasinda bir iletisim ve etkilesim kurabilmenin gayretini gösterdik. Kültürel yatirimlara yogunlasmamizin yaninda, gerçeklestirdigimiz kültür ve sanat etkinlikleriyle aslinda gücümüzün kaynagini teskil eden kültürel zenginliklerimize yönelik olarak bir farkindalik olusturmaya çalistik” dedi.



“Erzurum’da deger katacak bir hizmet”

Medenilesmenin sadece teknolojik gelismeyle degil ayni zamanda tarih kültür ve sanat alanlarinda da gelisme ile mümkün olacagini söyleyen Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, “Bu yönde ülkemizde son 10 yilda teknolojik anlamda çok önemli gelismeler kaydedilmis ve ayni zamanda tarihi ve kültürel varliklarimiza sahip çikilmasi noktasinda önemli adimlar atilmistir. Erzurum Kültür Sanat evinin de bu yönde gerek sehrimizin gerekse de ülkemizin kültür ve sanat birikimine katki saglayacagi kuskusuzdur” dedi.

Konusmalarin ardindan kurdele kesimi yapildi ve Erzurum Kültür-Sanat Evi gezildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile